Prijem za vojnike koji su se istakli van radnog vremena

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za vojnike koji su se istakli van radnog vremena

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković priredili su prijem za pripadnike vojske koji su se istakli van radnog mesta i učešćem na sportskim takmičenjima.

Kako se navodi u saopštenju, njih su Vulin i Diković nagradili zbog hrabrih podviga i sportskih uspeha besplatnim boravkom na Tari, dok je jedan pripadnik vojske odlikovan a dvojica vanredno unapređeni.

Među njima je bio jedan pripadnik jedinice "Kobri" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vojne policije koji je sprečio oružanu pljačku, dok je sa svojom porodicom bio u nabavci u supermarketu u Beogradu i razoružao napadača, koji je pištoljem pokušao da ukrade novac, kao i pripadnici patrole koja je pronašla čoveka sa velikom količinom novca, u teškom stanju posle saobraćajne nesreće, kojeg su zbrinuli a novac predali policiji da ga vrati čoveku.

Prijemu su prisustvovali i pripadnici vojske koji su ostvarili veliki uspeh na 25. Novosadskom polumaratonu u konkurenciji više od 1.000 takmičara.

"Vojska Srbije se voli i ceni, vojska je najpoštovanija institucija u našem narodu, ali ona to nije samo zbog naše istorije i tradicije, ona to nije samo zbog našeg oružja, ona to nije čak ni zbog naše obuke i kvaliteta koji uspevamo da postignemo. Ona je to, na prvom mestu, zbog ljudi. Što, kada je neko pripadnik VS, vi znate da je to dobar čovek, vi znate da je to vredan čovek, vi znate da je to čovek koji je u stanju da se odriče, da se žrtvuje za svoju zemlju, vi znate da je to čovek koji vojsku nije izabrao kao posao, već kao misiju, kao život", rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da se posebna pažnja poklanja tome da se tim ljudima izrazi zahvalnost, da se poboljša materijalni položaj svih pripadnika vojske kroz povećanje plata, dnevnica, stambenu izgradnju, poboljšavanje uslova rada, nove uniforme i čizme, ali i kroz novo oružje.

Zastavnik Zoran Janković iz jedinice specijalne namene "Kobre" opisao je kako je savladao pljačkaša registrovanog narkomana koji je, uz pretnju pištoljem, uzeo novac iz kase jednog supermarketa, gde se on zatekao sa suprugom.

"Uperio je cev pištolja prema meni i rekao: 'Imam pištolj, pucaću!' U tom momentu reagovao sam kako sam naučen u 'Kobrama', sklonio sam cev pištolja od mene, udario ga po ruci, izbio mu pištolj, preduzeo potrebne policijske radnje, onesposobio ga i sačekao dolazak pripadnika MUP-a, koga su oni preuzeli u dalju nadležnost", rekao je Janković i dodao da nije osećao strah već da je želeo da zaštiti od opasnosti one koji su bili u prodavnici.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nagrađeni i odlikovani hrabri i uspešni pripadnici vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković priredili su danas prijem i uručili nagrade pripadnicima Vojske zbog hrabrih podviga i pokazanih sportskih uspeha...Vojnici su nagrađeni besplatnim boravkom na Tari, a uz to jedan pripadnik će biti odlikovan,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.