Vulin: Jaka Srbija, jaka vojska

Izvor: RTS, 31.Mar.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Jaka Srbija, jaka vojska

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković priredili su prijem za pripadnike Ministarstva i Vojske Srbije, koji su se u istakli hrabrošću van radnog mesta, kao i učešćem na sportskim takmičenjima i nagradili ih besplatnim boravkom na Tari.
U saopštenju se navodi da će jedan pripadnik Vojske biti odlikovan, a dvojica vanredno unapređeni.

"Vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije se voli i ceni, Vojska Srbije je najpoštovanija institucija u našem narodu, ali ona to nije samo zbog naše istorije i naše tradicije, već zbog ljudi", rekao je Vulin.
"Uniforma koju vi nosite nije samo nekakva oznaka radne uniforme. Uniforma koju vi nosite je oznaka životnog poziva, određenja, želje da služite svojoj zemlji, zauvek", dodao je Vulin.
Vulin je rekao da se posebna pažnja poklanja tome da se poboljša materijalni položaj svih pripadnika naše vojske, kroz povećanje plata, dnevnica, kroz masovnu stambenu izgradnju, kroz poboljšavanje uslova rada, nove uniforme, čizme i oružje.
"Jaka Srbija, jaka Vojska, zadovoljna Vojska je garant mira i garant stabilnosti", rekao je Vulin, dodaje se u saopštenju.
Pripadnik Vojne policije iz sastava "Kobri" pre dva dana je sprečio oružanu pljačku dok je sa porodicom bio u nabavci u jednom od prestoničkih supermarketa, tom prilikom razoružavši pljačkaša pod uticajem opijata, koji je uz pretnju pištoljem iz kase pokušao da ukrade novac, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Vojne policije, u okviru redovne patrole, zatekli su čoveka koji je u teškom stanju, posle saobraćajne nesreće, kod sebe imao veću količinu novca.
Kako procedura nalaže, pripadnici Vojne policije povređenog su zbrinuli uz pomoć ekipe Hitne pomoći, a nađeni novac predali pripadnicima MUP, koji je kasnije povređenom čoveku i vraćen.
Rame u rame sa profesionalnim sportistima, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali 25. Novosadskom polumaratonu, u konkurenciji više od 1.000 takmičara iz 24 zemalja ostvarili veliki uspeh.
U muškoj konkurenciji, kroz cilj ove najzahtevnije discipline, sa vremenom 1.14.50 prošao razvodnik Miroslav Marković iz Komande za obuku, dok je u ženskoj konkurenciji sledila ga je vojni službenik Ksenija Bubnjević, član ekipe Vojne akademije, koja je osvojila prvo mesto, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijem za vojnike koji su se istakli van radnog vremena

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković priredili su prijem za pripadnike vojske koji su se istakli van radnog mesta i učešćem na sportskim takmičenjima...Kako se navodi u saopštenju, njih su Vulin i Diković nagradili zbog hrabrih podviga i sportskih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.