Predsednik Gane stigao u Beograd, dočekan uz državne počasti FOTO

Izvor: B92, 10.Okt.2021, 20:24

Predsednik Gane stigao u Beograd, dočekan uz državne počasti FOTO

U Beograd je večeras doputovao i predsednik Gane Nana Ado Dankva Akufo-Ado.

On će sutra učestovati na Samitu kojim se obeleževa 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih, a zatim će zvanično početi i njegova bilateralna poseta Srbiji.

Predsednika Gane je, uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije, tradicionalno uz pogaču i so, dočekao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Poželevši mu dobrodošlicu u „rodno mesto Pokreta nesvrstanih“, Selaković je zahvalio predsedniku Gane što će delegacija te nama prijateljske zemlje biti predstavljena na najvišem nivou na predstojećem skupu povodom obeležavanja 60 godina od održavanja Prve konferencije nesvrstanih, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Među učesnicima Prve konferencije u Beogradu 1961. godine bio je i prvi predsednik Gane Kvame Nkrumah, koji je sa Titom, Nehruom, Naserom i Sukarnom bio deo petorke idejnih tvoraca nesvrstanih. U delegaciji Gane, kao gost na komemorativnom sastanku, je i kćerka tadašnjeg predsednika Nkrumaha.

Ado će se sutra sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a svečani doček biće upriličen ispred Palate "Srbija".

Nakon tet - a - tet razgovora i sastanka dve delegacije, Vučić će predsedniku Gane uručiti Orden Republike Srbije na lenti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva organizovala svečanu večeru za delegacije Gane i Alžira

Izvor: RTS, 10.Okt.2021

Predsednica Vlade Ana Brnabić organizovala je svečanu večeru za predsednika Gane Nana Akufo-Adea i predsednika Vlade Alžira Ajmena Benabderahmana. . Povodom Samita Pokreta nesvrstanih, u Beograd je večeras doputovao premijer Alžira Ajmen Benabderahman, koga je na aerodromu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.