Povratak posle 28 godina: Nova letelica Vojske Srbije na čuvenom sajmu vazduhoplovstva VIDEO

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak posle 28 godina: Nova letelica Vojske Srbije na čuvenom sajmu vazduhoplovstva VIDEO

Pariz -- Nedaleko od Pariza, na vojnom aerodormu Le Burže održava se 53. sajam vazduhoplovstva.

Nijedna zemlja iz regiona nije učestvovala na ovom događaju već 28 godina. Ove godine Srbija je najavila veliki povratak na najveći avio-sajmu na svetu.

Srbiju predstavlja H145M, erbasov višenamenski helikopter koji je nabavljen za potrebe ratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Naoružan je srpski razvijenim nevođenim raketama i mitraljezom. Planirano je uvođenje ove letelice u prodajni program Erbasa, najveću evropsku kompaniju za proizvodnju letelica.

Drugi primerak ovog helikoptera će u Beogradu biti izložen sledeće nedelje na sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner" koji se održava na Beogradskom sajmu svake druge godine, krajem juna. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Izloženu letelicu obišla je i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.