Porodice kosmetskih žrtava traže rezoluciju o zločinima OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice kosmetskih žrtava traže rezoluciju o zločinima OVK

Povodom usvajanja Rezolucije u američkom Kongresu kojom se od Srbije zahteva rešenje ubistava američkih državljana albanskog porekla, braće Bitići, porodice srpskih i kosmetskih žrtava zatražile su danas od Srbije da donese Rezoluciju o zločinima OVK.

Porodice navode u saopštenju da država treba da usvoji rezoluciju o zločinima terorističke Oslobodilačke vojske kosova nad Srbima, Romima, Gorancima, Muslimanima, Albancima na Kosovu i Metohiji, koji su počinjeni od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1998,1999, 2000. godine, pa do današnjih dana.

"Pravda nije zadovoljena kada su u pitanju srpske i kosmetske žrtve, a jedan od načina je sigurno Rezolucija, po primeru Amerike", navodi se u saopštenju i dodaje da je porodicama žrtava neprihvatljivo da nijedna osoba nikada nije proglašena krivom zbog kidnapovanja i ubistva braće Spasić, Grijić, Nikolić, Marković, Kostić, Božanić, Petrović, Milić, Mihajlović...

Zbog toga, kako navode, traže da sud za zločine OVK osudi vođe te terorističke organizacije koji su, kako tvrde porodice, preko braće Mazreku, Srbe bacili u krematorijum Klečka, Radonjić jezero, jamu Volujak, zatim mučili, vadili organe i ubijali u logorima Lapušnik, Likovac, Mališevo, Suva Reka, Dragodan.

"Sve su to masovne grobnice kosmetskih žrtava, a da počinioci iako su poznati nikada nisu odgovarali", navode porodice kosmetskih žrtava.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.