Položeni venci povodom Dana vojnih veterana

Izvor: Beta, 04.Dec.2020, 18:17

Položeni venci povodom Dana vojnih veterana

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije danas su položile vence na Novom groblju i pored Spomenika "Večna vatra" na Ušću u Beogradu, povodom Dana vojnih veterana.Kako je saopšteno, delegacija na čelu s generalom Miroljubom Čupićem položila je vence kraj Spomenika vojnika stradalih u srpsko-turskim ratovima i Srpsko-bugarskom ratu, Spomeninku branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu i Spomeniku oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu.Vence su na spomenike na Novom Groblju i Ušću položili i članovi tradicionalnih i veteranskih udruženja.Dan vojnih veterana obeležava u znak sećanja kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje "stari ratnik" - vojni veteran.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Polaganje venaca povodom Dana vojnih veterana

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2020, 11:31

Povodom obeležavanja Dana vojnih veterana, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su uz vojne počasti položile vence na Novom groblju i kraj Spomenika „Večna vatra“ na Ušću u Beogradu. . Delegacija predvođena brigadnim generalom Miroljubom Čupićem, u okviru Novog groblja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.