Počela poslednja faza modernizacije migova 29

Izvor: Beta, 27.Okt.2020, 18:52

Počela poslednja faza modernizacije 'migova 29'

Poslednja faza modernizacije aviona MiG-29 Vojske Srbije (VS) počela je na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.Kako se u saopštenju Ministarstva odbrane navodi, nakon modernizacije tih vazduhoplova oni će biti podignuti na nivo "4+", i time će nebo Srbije "biti još bolje čuvano i još sigurnije".Odlazeći ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je prikazu radova na avionima i njemu su uručeni uramljeni grbovi jedinica u sastavu 204. vazduhoplovne brigade, "u znak zahvalnosti za jačanje te jedinice".Ministarstvo odbrane piše da je srpsko Ratno vazduhoplovstvo dobilo veliku donaciju od Rusije u avionima, u njihovom opremanju i modernizaciji na osnovu Vojnotehničkog sporazuma sa tom zemljom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo odbrane Srbije: Poslednja faza modernizacije MiG-ova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2020

Poslednja faza modernizacije aviona MiG-29 Vojske Srbije počela je na vojnom aerodromu u Batajnici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. "Nakon modernizacije tih vazduhoplova oni će biti podignuti na nivo 4+, i time će nebo Srbije biti još bolje čuvano i još sigurnije", navodi se u saopštenju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.