Počasna paljba povodom Dana pobede

Izvor: Blic, 08.Maj.2015, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasna paljba povodom Dana pobede

Garda Vojske Srbije danas će počasnom paljbom na Kalemegdanskoj tvrdjavi obeležiti Dan pobede, a povodom 9. maja biće oprganizovane debata i projekcije filmova sa antifašističkom tematikom.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede, Garda Vojske Srbije ispaliće 10 plotuna iz šest artiljerijskih orudja, sa Savske terase Kalemegdana.

Počasna paljba biće danas u 17 časova, a Ministarstvo odbrane je pozvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradjane i predstavnike medija da prisustvuju ovom dogadjaju.

Povodom 70 godina Dana pobede u Drugom svetskom ratu, danas će u Jugoslovenskoj kinoteci biti održane projekcije filmova "Crveni sneg", a nakon toga i diskusija na temu "Da li fašizam živi", saopštio je vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Dodaje se da će danas u Jugoslovenskoj kinoteci biti i projekcija filma "Igra kodova" kojim će započeti revija igranih i dokumentarnih filmova sa antifašističkom tematikom.

U subotu, revija će biti nastavljena dokumentarnim filmovima "Krv slobode", "Biografija Jozefa Šulca", "Krv i pepeo Jasenovca" i "Jutro".

Kako je najavljeno, u nedelju, 10. maja u Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazan film "Tri", a reviju filmova sa antifašističkom tematikom zatvoriće ostvarenje "Mi iz budućnosti".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počasna paljba povodom Dana pobede

Izvor: Studio B, 08.Maj.2015

Garda Vojske Srbije počasnom paljbom na Kalemegdanskoj tvrđavi obeležila je Dan pobede...Povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede, Garda Vojske Srbije ispalila je 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, sa Savske terase Kalemegdana...Ministarstvo odbrane organizovalo je počasnu paljbu u 17...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.