Plivanje za Časni krst na Bogojavljenje u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 19.Jan.2019, 05:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje za Časni krst na Bogojavljenje u Nišu

Ove godine je najavljeno učešće 20 plivača. Do krsta će pokušati da prvi doplivaju ove godine i jedna dama, kao i predstavnici Vojske Srbije, policije i Odreda žandarmerije. 
Podsetimo, posle pauze od skoro 70 godina, plivanje za časni krst u Nišu, u okviru Bogojavljenskih svečanosti, kontinuirano se održava od 2007. godine. Prvobitno je bilo organizovano na Nišavi, nedaleko od amfiteatra, ali, kako su u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Medijana procenili da je bezbednije da se trka odvija na bazenu, nadmetanje plivača od 2012. godine održava se na bazenu Čair.

U organizaciji ove manifestacije zajednički učestvuju GO Medijana, Niška eparhija, SC Čair, gradska javno komunalna preduzeća, Vojska Srbije, Kolo srpskih sestara i mnoge druge institucije i ustanove u Nišu.
Pobednik će dobiti novčanu nagradu, lovorov venac i zlatni lanac sa priveskom a i za sve druge učesnike obezbeđene su nagrade.
Svi posmatrači ovog tradicionalnog takmičenja biće posluženi čajem.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.