POTPUNA DOMINACIJA VOJSKE SRBIJE: Grme žestoko, kineska bespilotna letelica CH-95 prvi put dejstvovala u našoj zemlji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 09:50

POTPUNA DOMINACIJA VOJSKE SRBIJE: Grme žestoko, kineska bespilotna letelica CH-95 prvi put dejstvovala u našoj zemlji (VIDEO)

Najsavremenije oružje zablistalo na Pasuljanskim livadama

Na poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije izvedeno je pokazno gađanje iz novouvedenog naoružanja Vojske Srbije, a vežbi je prisustvovao predsednik Srbije, koji je rekao da je cilj prikaza da se radi na unapređenju koordinacije i direktne veze između dronova i vatrenih položaja vojnih jedinica.

U vežbi su učestvovale bespilotne letelice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Vrabac" i kineska CH-95 koja je prvi put dejstvovala u Srbiji vođenim raketnim naoružanjem. U združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem "Zajednički odgovor 2023" učestvovala su 743 pripadnika Vojske Srbije i 56 sredstava ratne tehnike.

Po ciljevima na zemlji iz vazduha su vođenim raketama "Munja" dejstvovala dva modernizovana lovca-bombardera "Orao" kao i bespilotna letelica CH-95.

Prikazano je i dejstvo modernizovanih tenkova M-84 AS 1 i AS2 kao i besposadne platforme "Mali Miloš" a iz vozila "Hamer" izvršeno je gađanje protivoklopnim raketama "Kornet". Više o tome saznajte u odličnom videu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.