[POSLEDNJA VEST] Prvi Erbasov H145M za Vojsku Srbije sleteo na Batajnicu

Izvor: TangoSix.rs, 12.Jun.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[POSLEDNJA VEST] Prvi Erbasov H145M za Vojsku Srbije sleteo na Batajnicu

Kako Tango Six saznaje iz više izvora, prvi laki višenamenski helikopter H145M za RV i PVO Vojske Srbije sleteo je danas oko 14 časova na vojni aerodrom Batajnica. U pitanju je helikopter kojeg je šira javnost prvog i videla tokom posete ministra odbrane Srbije fabrici Erbasa u novembru prošle godine.
„14501“ je tako prvi od pet vojnih primeraka koji je isporučen Srbiji. Jutros je oko 11 časova poleteo iz Graca pod privremenom nemačkom civilnom registracijom rezervisanom >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za Erbas D-HADD.
Kako je Tango Six već ranije rekonstruisao, „14501“ biće namenjen za borbeno traganje i spasavanje. Od opreme ima FLIR-ov Star Safire 380HDC, TRAKKA far za traganje, dizalicu, fiksnu instalaciju za „fast-rope“ iskakanje i WSPS sistem, „makaze“ za sečenje naponskih i drugih kablova.
D-HADD je civilna registracija koju Erbas privremeno koristi za helikoptere koje testira nakon proizvodnje u Donevortu ili tokom letačke obuke mušterija u Mančingu / Foto: Ministarstvo odbrane
The post [POSLEDNJA VEST] Prvi Erbasov H145M za Vojsku Srbije sleteo na Batajnicu appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Prvi Erbasov helikopter H145M stigao na vojni aerodrom Batajnica

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 08:43

Beograd -- Prvi laki višenamenski helikopter H145M za RV i PVO Vojske Srbije sleteo je na vojni aerodrom Batajnica, prenosi portal Tango Six...To je helikopter kojeg je šira javnost prvog i videla tokom posete ministra odbrane Srbije fabrici Erbasa u novembru prošle godine..."14501" je tako prvi od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.