POLETELI SRPSKI MIGOVI! Međunarodna vežba Air Solution 2019 u vazdušnom prostoru Srbije i Rumunije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLETELI SRPSKI MIGOVI! Međunarodna vežba "Air Solution 2019" u vazdušnom prostoru Srbije i Rumunije

Na trodnevnoj vežbi učestvuju lovačka, lovačko-bombarderska i transportna avijacija, kao i helikopterske jedinice angažovane na zadacima traganja i spasavanja

Međunarodna vazduhoplovna vežba „Air Solution 2019“, u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i Rumunskog ratnog vazduhoplovstva održava se u vazdušnom prostoru Srbije i Rumunije, na aerodromima "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" i "Kampija Turzi" i na poligonima dveju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemalja.

.

Cilj vežbe je osposobljavanje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Oružanih snaga Rumunije za planiranje, organizovanje i izvođenje zajedničkih vojnih vežbi.

 Prema rečima komandanta 204. vazduhoplovne brigade pukovnika Braneta Krnjajića, specifičnost ovogodišnje vežbe je da je prvi put izvršen prelet naše lovačke avijacije avionima MiG-29 u Republiku Rumuniju i da će se prvi put izvršavati zajednički zadaci sa mešovitim posadama, kao i da učestvuju avioni F-16 oružanih snaga Rumunije što je, kako je istakao, dalo novi pečat vežbi.

Rukovodilac tima rumunskog ratnog vazduhoplovstva na vežbi pukovnik Vlad Kosmin izrazio je zahvalnost zbog saradnje sa pripadnicima srpskog ratnog vazduhoplovstva i tom prilikom istakao da više od 20 vazduhoplova učestvuje u ovogodišnjoj vežbi. Prema njegovim rečima to su transportni avion "Spartan C-27J", helikopter Mi-17, helikopteri “puma“, kao i avioni MiG-21, MiG-29 i F-16.

Međunarodna vazduhoplovna taktička vežba „Air Solution 2019“ realizuje se šesti put, a prva vežba održana je 2009. godine.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

[VIDEO] Počela zajednička rumunsko-srpska vazduhoplovna vežba “Air Solution 2019“, srpski MiG-ovi 29 prvi put u Rumuniji, na vežbi takođe prvi put učestvuju rumunski F-16

Izvor: TangoSix.rs, 02.Okt.2019, 08:58

Bilateralna vojna vazduhoplovna taktička vežba Srbije i Rumunije ‘’Air Solution 2019’’ koja se od 2009. godine realizuje po šesti put, zvanično je počela juče i trajaće tri dana. Aktivnosti vežbe se održavaju na aerodromima ‘’Pukovnik-pilot Milenko Pavlović’’ i ”General Emanoil...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.