Otvoren jednodnevni Festival zdravlja u Domu vojske u Beogradu

Izvor: Beta, 25.Maj.2023, 14:26

Otvoren jednodnevni 'Festival zdravlja' u Domu vojske u Beogradu

Ministarka zdravlja Danica Grujičić otvorila je danas u Domu vojske Srbije u Beogradu jednodnevni "Festival zdravlja", tokom kojeg će građani moći da obave preventivne preglede, i najavila da tim događajem treba da "proslavimo zdravlje koje je svima najdragocenije."Grujičić je ocenila da posle svih tragedija koje su se desile u poslednjih mesec dana treba više pažnje da posvetimo mentalnom zdravlju dece koja su "zatrpana informacijama sa interneta i pritisnuta obavezama i očekivanjima"."Trenutak kada sam odlučila da želim da budem lekar je trenutak kada sam shvatila da život treba da proživimo u punom potencijalu, da ne budemo sputani bolestima koje možemo da lečimo i da život treba da živimo punim plućima", rekla je Grujičić.Ona je istakla da je "Festival zdravlja" prilika da se nauči nešto novo, da se obave medicinski pregledi i dobiju korisni saveti lekara.Kako je najavljeno, tokom celog dana u Domu vojske posetioci će imati prilike da čuju i različita predavanja.Govoreći o mentalnom zdravlju, savetnica u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović je istakla da zdravlje nije samo "ne biti bolestan", već da to znači imati psihološko, fizičko i socijalno, kompletno blagostanje.Dodala je da je mentalno zdravlje u ovom trenutku najbitnije, ali da je i dalje stigmatizovan odlazak kod stručnjaka kada ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grujičić otvorila 28. festival zdravlja: Više pažnje posvetiti mentalnom zdravlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2023

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je danas otvarajući 28. Prolećni festival zdravlja u Beogradu da, posle tragedija koje su se dogodile, više pažnje treba posvetiti mentalnom zdravlju svih, a pre svega dece koja su posebno ugrožena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.