Otkrivena spomen-ploča u Duvaništu: Pobeda nad zaboravom

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2024, 16:59

Otkrivena spomen-ploča u Duvaništu: "Pobeda nad zaboravom"

U kripti hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu otkrivena je ploča sa imenima 1139 pripadnika Vojske i policije koji su poginuli na Kosovu i u Kopnenoj zoni bezbednosti od 1998. do 2003. godine. Ministar Nikola Selaković rekao je da je reč o pobedi nad najvećim srpskim neprijateljem - pobedi nad zaboravom i da su na ploči imena najviše Srba, ali i muslimana, Slovaka, Mađara, Rusina i Albanaca lojalnih državi, poginulih noseći uniformu Srbije.
Manifestacije sećanja u eri naprednjaka liče jedna na drugu, pa je tako i ova imala "pojačanu retoriku" i dramatizaciju kroz glumačke monologe.
Imala je i iskrenu bol majke Nade za poginulom i preminulom decom koja se samo kratko, dostojanstveno i upečatljivo...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.