Oglasilo se ministarstvo: Vojska Srbije se sprema

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 20:47

Oglasilo se ministarstvo: Vojska Srbije se sprema

U jedinicama Centra za obuku logistike u garnizonima Kraljevo, Kruševac i Niš u toku je obučavanje vojnika generacije "mart 2023".

Oni se obučavaju za logističke dužnosti u jedinicama Vojske Srbije. U trajanju od mesec i po dana, vojnici logističkih specijalnosti prolaze teorijsku i praktičnu obuku za izvršavanje širokog spektra zadataka iz domena tehničke, intendantske, sanitetske i saobraćajne službe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Obuka se izvodi u posebno opremljenim kabinetima, u terenskim uslovima i na borbenim i neborbenim sredstvima, kako bi se vojnicima pružili najbolji uslovi za usvajanje znanja o opsluživanju i osnovnom održavanju naoružanja i vojne opreme, te o poslovima opšte logistike, zdravstvenog zbrinjavanja i transporta.

Po završenoj specijalističkoj obuci vojnike očekuje provera obučenosti, a potom i premeštaj u jedinice Vojske Srbije, u kojima će se do kraja vojnog roka obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka.

U Centru za obuku logistike vojnici se obučavaju za više od 20 vojnoevidencionih specijalnosti službi logistike, od kuvara i pekara, preko vozača, bolničara, elektromehaničara za vozila točkaše i guseničare, do mehaničara za različite vrste borbenih sistema, naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.