Obeležili dan Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije

Izvor: JUGpress.com, 31.Jan.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležili dan Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije

VRANJE

Povodom Dana brigade i slave Svetog Atanasija Velikog u kasarni „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ u Vranju održana je vojna svečanost kojoj su prisustvovali visoki vojni zvaničnici, predstavnici republičkih i okružnih organa i lokalne vlasti, kao i drugi brojni gosti.

Svečanost je počela dočekom zastave i himnom „Bože pravde“, a onda se vojnicima, starešinama i gostima obratio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << komandant brigade, brigadni general Slobodan Stopa.

On je rekao da na ovaj način odaju počast svima onima koji su dali svoje živote za slobodu Vranja i Srbije. Stopa je podsetio da su pripadnici Četvrte brigade u 2018. godini predano i vredno radili i ostvarili zapažene rezultate.

„To potvrđuje da Srbija i Vojska Srbije u nama imaju pouzdanu, jaku, visoko obučenu i osposobljenu jedinicu, spremnu da u svakom trenutku ispuni sve poverene zadatke u sve tri misije, zaštiti svoje države i svog naroda, doprinosu miru u svetu u pomoći stanovništvu kad god i gde god zatreba. Našu spremnost i operativne sposobnosti najuverljivije smo potvrdili učešćem na vojnoj vežbi „Vek pobednika 1918 – 2018“. Na poligonu Borovac uspešno smo izveli taktičku vežbu koja je pokazala visoku osposobljenost jedinica Četvrte brigade. Ponosni smo što smo na toj vežbi, kakva odavno nije izvedena u Srbiji, bili deo naše Vojske, koja je istovremeno izvodila vežbu na deset lokacija širom zemlje“, rekao je genarl Stopa.

Na kraju je rekao da je našim građanima, ali i svima drugima, to poruka da je Vojska Srbije snaga koja gradi i čuva mir, ali je spremna i odlučna da brani i odbrani svoju državu i svoj narod od svih rizika i pretnji.

Dan brigade i krsnu slavu čestitao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković koji je rekao da je ljubav srpskog vojnika prema svojoj otadžbini oduvek bila i jeste neupitna i beskompromisna.

„Vojnici su oslonac vojske, a vojska je oslonac naroda. Vi nosite barjak slobode, vi ste tvrđava koja štiti, vi ste razlog našeg spokoja i mirnog sna. Profesionalnim odnosom i uzajamnim poštovanjem zaslužili ste bezuslovno poverenje sugrađana. Vašu stručnost i požrtvovanost prikazali ste u svim aspektima društva. Svaku nedaću lokalne zajednice rešavali ste kao svoju, odolevali ste vremenskim neprilikama, spasavali živote, gradili puteve i motrili na zdravlje stanovništva na nepristupačnim terenima. Neizmeran je vaš doprinos kulturnom životu grada, kao i vrata koja ste nesebično otvorili svima nama“, rekao je gradonačelnik.

Dr Milenković je podsetio da je grad Vranje među prvima podržao izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, što će doprineti rešavanju životnih pitanja njenih pripadnika.

General Milosav Simović, komandant Kopnene vojske čestitao jedinici dan brigade i krsnu slavu uz pohvalu za profesionalnost i posvećenost njenih pripadnika poslu i državi.

„Neka vas Bog čuva, a vi budite čuvari građana Pčinjskog okruga i naše mile otadžbine Srbije“, rekao je general Simović.

Na svečanosti su uručena priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i vojnicima. Pročitan je i telegram sa čestitkama načelnika Generalštaba Vojske Srbije general – potpukovnika Milana Mojsilovića. Na kraju je  usledio svečani defile pripadnika Četvrte brigade Kopnene Vojske.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

"Oslobođenje od Turaka" i Dan 4. brigade

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Feb.2019, 14:42

U okviru proslave Dana oslobođenja od Turaka, Dana brigade i slave Svetog Atanasija Velikog, u kasarni "Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog" juče je održana vojna svečanost, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima...Prisutnima se najpre obratio...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.