Izvor: RadioCity.rs, 30.Jul.2020, 23:51

Obeležen Dan sanitetske službe u Vojnoj bolnici

Dr Goran Damnjanović načelnik internog odeljenja rekao je da je ranijih godina obeležavanje bilo znatno drugačije.

„Razlika je velika, uvek smo imali mnogobrojne posetioce – predstavnike iz naših opština, našeg zdravstva, civilno. Naravno bez maski, bez svega. Ovog puta ga obeležavamo uz sve epidemiološke mere po preporuci Kriznog štaba Vlade republike Srbije. Nije bilo toliko gostiju, nije bilo značajne proslave. Ovo je čisto bila jedna naznaka obeleženja ovog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << koji je jako značajan i za Srbiju i za vojsku“, rekao je Damnjanović i naglasio da je vojna bolnica sve ovo vreme lečila i vojne i civilne bolesnike, ne plašeći se da bi neko od njihovih zdravstvenih radnika mogao da se razboli.
Kako kaže, Vojna bolnica je u početku zbrinjavala i kovid-bolesnike, bili su spremni da postanu kovid-ustanova, ali je to potralalo vrlo kratko.
„Na samom početku smo zbrinuli možda 5 pacijenata sa kovidom, očistili naše kapacitete i prešli da radimo non-kovid bolesnike. U ovom trenutku mi smo non-kovid ustanova, a naše kolege trenutno rade kovid na više mesta u Nišu“, istakao je Damnjanović i dodao da je ova ustanova učestvovala u zbrinjavanju pacijenata iz mnogih ratova, među kojima su i Balkanski ratovi i oba svetska rata.

Od 10. aprila u vojnoj bolnici na stacionarnom lečenju bilo je i vojnih i civilnih osiguranika. U Vojnoj bolnici zbrinuto je ukupno 418 pacijenata. Lekari i medicinsko osoblje bili su angažovani u privremenim bolnicama u Nišu i Leskovcu, a od 3. jula ekipe Vojne bolnice zadužene su i za zbrinjavanje obolelih u Novom Pazaru. Inače, Vojna bolnica je ustanova sa dugom tradicijom i postoji čak 181 godinu.-
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Dani sanitetske službe obeleženi u Vojnoj bolnici

Izvor: JUGpress.com, 31.Jul.2020, 10:25

NIŠ..Vojna bolnica u Nišu obeležila je Dane sanitetske službe polaganjem venaca na spomenik Piramidu u krugu niške Vojne bolnice. Sanitetska služba Vojske Srbije vuče korene od 1839. godine kada je naredbom štaba srpske vojske postavljen prvi štabni doktor-načelnik saniteta. Ove godine svečanost...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.