Obeležen Dan Vojne akademije

Izvor: N1 televizija, 17.Mar.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Vojne akademije

U prisustvu ministra odbrane Zorana Đorđevića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, predstavnika naučnih i obrazovnih ustanova, verskih zajednica i crkava, na Vojnoj akademiji obeležen je dan te visokoškolske vojne ustanove.

Ističući da Vojna akademija na čitavom prostoru zapadnog Balkana drži primat u kreiranju, definisanju i realizaciji obrazovnog procesa kojim se stvara >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << savremeni vojni kadar, ministar odbrane je rekao da se potporučnici Vojske Srbije, koji završavaju Vojnu akademiju, osposobljavaju da efikasno odgovore na sve bezbednosne rizike, kako aktuelne, tako i potencijalne izazove koji mogu da ugroze prosperitet našeg naroda.

Ostvarivanjem vojnoobrazovnog procesa, koji je usklađen s najvišim svetskim standardima u obrazovanju oficirskog kadra, Vojna akademija je uspela da postigne cilj koji je pred nju postavljen, a to ne bi bilo moguće bez krovne uloge koju u sistemu vojnog obrazovanja zauzima Univerzitet odbrane i bez stabilno visokog odziva kandidata za upis u vojne škole, rekao je Đorđević.

Naglašavajući da je Srbija odlučna u nameri da bude garant bezbednosti u regionu, uz intenzivnu saradnju sa susedima i međunarodnom zajednicom, ministar odbrane je rekao da se naša zemlja oduvek zalagala za miroljubivo rešavanje sukoba, uz podjednako uvažavanje svih političkih subjekata i poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava.

Načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković je istakao da Akademija danas predstavlja modernu visokoobrazovnu ustanovu u sastavu Univerziteta odbrane, ali i naučnu instituciju s renomiranim naučnim i obrazovnim kadrom.

Tokom proteklih godinu dana akreditovana su dva nova studijska programa doktorskih studija, jedan program master akademskih studija i jedan studijski program osnovnih studija.

Povodom Dana Vojne akademije, najuspešnijim nastavnicima i kadetima uručene su pohvale i priznanja, dok su jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, državnim ustanovama, javnim preduzećima i pojedincima s kojima je Vojna akademija tokom protekle godine uspešno sarađivala, pripale zahvalnice.

Plaketa Vojne akademije za posebno značajnu i sadržajnu saradnju ostvarenu u protekloj godini uručena je ministru Đorđeviću, komandantu Kopnene vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću i Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležen Dan Vojne akademije

Izvor: B92, 17.Mar.2017

Beograd -- Na Vojnoj akademiji obeležen je dan te visokoškolske vojne ustanove u prisustvu ministra odbrane Zorana Đorđevića...On je istakao da je Srbija odlučna u nameri da bude garant bezbednosti u regionu, uz intenzivnu saradnju sa susedima i međunarodnom zajednicom...Svečanosti su prisustvovali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.