Predsednik Dume:Hvala za stav o UKR

Izvor: B92, 05.Maj.2014, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Dume:Hvala za stav o UKR

Beograd -- Predsednik Državne dume Ruske Federacije Sergej Nariškin zahvalio se srpskoj javnosti na njenom stavu o krizi u Ukrajini, koji je identičan stavu Rusije.

"U Kijevu su radikali organizovali puč i sada prete narodu na jugoistoku zemlje samo zato što zna svoju istoriju i želi da govori svojim jezikom", rekao je Nariškin na otvaranju okruglog stola "Istorija i pouke svetskih ratova" u Beogradu.

Nariškin je takođe izrazio zahvalnost predsednici Skupštine Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Maji Gojković i poslanicima sa kojima je pre podne imao "iskren razgovor" o različitim pitanjima, posebno o uzrocima sukoba i o trenutnom stanju u Ukrajini.

Predsednik ruske Dume je istakao da je saradnja Srbije i Rusije važan deo istorije te dve države i da njegova zemlja 1914. godine nije mogla da postupi drugačije nego da stane na stranu Srbije u Prvom svetskom ratu.

Nariškin će tokom boravka u Srbiji razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati u naučnim skupovima povodom 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata, a susret sa parlamentarcima bio je prvi u nizu.

Pored Gojkovićeve, gosta iz Rusije dočekali su i potpredsednik parlamenta Igor Bečić, predsednica Odbora za spoljne poslove Irena Vujović, Aleksandra Tomić, Zoran Babić, Milovan Drecun, Dragomir Karić i drugi.

On će zatim na Groblju oslobodilaca Bograda položiti venac na spomenik oslobodiocima Beograda, a na Novom groblju na spomenik ruskim i srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata i na grob bivšeg predsednika Dume u ruskom carstvu Mihaila Rodzjanka.

Drugog dana posete, Nariškin će u Parku prijateljstva na Ušću položiti venac na Spomenik žrtvama NATO bombardovanja "Večna vatra", a u hotelu Hajat će otvoriti rusko-srpski naučni skup "Balkanski dijalog 2014".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik ruske Dume zahvalio se srpskoj javnosti

Izvor: Studio B, 05.Maj.2014

Predsednik Državne dume Ruske federacije Sergej Nariškin zahvalio se u ponedeljak srpskoj javnosti na njenom stavu o krizi u Ukrajini, za koji je naveo da je identičan stavu Rusije. .."U Kijevu su radikali organizovali puč i sada prete narodu na jugoistoku zemlje samo zato što zna svoju istoriju...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.