Novi stanovi za 20 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi stanovi za 20 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je ključeve 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Aleksandar Vulin je istakao da svi oni koji su deo sistema odbrane i koji su svoj život posvetili služenju zemlji i čuvanju naše bezbednosti mogu da računaju na podršku i pomoć ministarstva i države.

"Ministarstvo odbrane ulaže velike napore >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da reši nagomilane stambene probleme. Više od 18.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nemaju adekvatno rešeno stambeno pitanje, a mi se trudimo da svakoga dana unapredimo njihov položaj i nađemo prostora da se mnogima od njih reši stambeno pitanje" rekao je Vulin.
Podsetivši da je u skladu sa naređenjem predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića pokrenut projekat izgradnje stanova za sve pripadnike iz struktura bezbednosti, Vulin poručuje da će zahvaljujući tome najveći broj stambenih problema moći da bude rešen.
"Svako ko je uložio svoj život u odbranu naše zemlje zaslužuje da ga podržimo, zaslužuje da, u skladu sa zakonom i našim mogućnostima, rešimo stambeno pitanje njemu i njegovoj porodici. Danas je Vojska Srbija bogatija za 20 zadovoljnih pripadnika i njihove porodice mogu sa pravom da kažu da se život koji su posvetili svojoj zemlji i svojoj vojsci isplaćuje", poručuio je Vulin.

Kapetan fregate Jovica Ćurčić, koji je na službi u Rečnoj flotili, uskoro će se preseliti u naselje Sunčana dolina u Novom Sadu gde je dobio dvoiposoban stan. Ne krije radost zbog rešavanja stambenog pitanja i uz reči zahvalnosti poručuje da njemu i njegovoj porodici to mnogo znači.
Ključ od stana dobila je i vojni službenik Ljiljana Ranković, koja u Ministarstvu odbrane radi kao stomatološki tehničar. Kako kaže, veoma je srećna i ističe da će u stanu živeti sa suprugom, sinom i ćerkom.
Pukovnik Saša Strahinić rekao je da je rešavanjem stambenog pitanja rešio veliku životnu stvar. Zahvaljuje Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za stan na Bežanijskoj kosi i dodaje da je zadovoljan jer su struktura i lokacija stana adekvatni potrebama njegove porodice.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.