Niš: Ekspedicija Stazama slavnih predaka vratila se kući

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Dec.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Ekspedicija "Stazama slavnih predaka" vratila se kući

Ispred zgrade Komande Kopnene Vojske Srbije u Nišu, danas u ponedeljak 14. decembra u 12 sati biće priređen doček za članove ekspedicije „Stazama slavnih predaka“.

Devetočlana planinarska ekspedicija stiže sa više od 240 km dugog marša od Pećke patrijaršije, preko Rugovske klisure i Crne Gore do Skadra. To je ista deonica puta kojom se povlačio deo Srpske vojske pre tačno jednog veka.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Ponosno prošli stazom slavnih predaka (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 14.Dec.2015

Ekspedicija “Stazama slavnih predaka” vratila se sa puta gde se slavna srpska vojska povlačila pred neprijateljima u Prvom svetskom ratu. Stazu dugu 240 km prešli su za nedelju dana, a sa sobom su nosili repliku srpske zastave iz 1915. godine.. Po povratku sa ekspedicije kojom su želeli da odaju...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.