Narodna skupština da do 07.09 pokrene postupak razrešenja predsednika Republike, Aleksandra Vučića

Izvor: KMnovine.com, 17.Avg.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna skupština da do 07.09 pokrene postupak razrešenja predsednika Republike, Aleksandra Vučića

"Aleksandar Vučić je svojim protivustavnim delovanjima samo produbljivao i nastavio da produbljuje razdor u narodu i rascep između velikog dela naroda i vlasti."




NARODNA SKUPŠTINA

Predsednik Skupštine gospođa Maja Gojković Generalni sekretar: za svakog narodnogposlanika se dostavlja u PDFu na sekretar@parlament.rs

Trg Nikole Pašića 13

11000 Beograd


Dostavlja se:

PREDSEDNIK REPUBLIKE >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ALEKSANDAR VUČIĆ

Andrićev venac br. 1,

11000 Beograd


Državljanima Republike Srbije, Vojsci Srbije, MUPu, MIPu, institucijama, strankama i mediima preko interneta

Predmet: Nastavak peticije Narodnoj skupštini da sa stanovišta Ustava i zakona izvrši kontrolu rada predsednika Republike Srbije Aleksandra VUČIĆA, dipl. pravnika, te da pokrene i sprovede ustavni postupak njegovog razrešenja

Na osnovu članova: 1-3, 98 i 194 Ustava, 3. stava člana 4, poslednjeg stava člana 99 i prvog stava člana 118 Ustava podnosi se Narodnoj skupštini i njenom predsedniku Maji Gojković
 

N A S T A V A K P E T I C I J E

da Narodna skupština sa stanovišta Ustava i zakona
izvrši kontrolu rada predsednika Republike Srbije
Aleksandra VUČIĆA, dipl. pravnika, te da pokrene i sprovede ustavni postupak njegovog razrešenja:

Narodna skupština treba da pokrene postupak do 7. septembra o.g.



O B R A Z L O Ž E Nj E
PETICIJA



Narodnoj skupštini je 13. jula ove godine bila podneta

P E T I C I J A


da Narodna skupština sa stanovišta Ustava i zakona
izvrši kontrolu rada predsednika Republike Srbije
Aleksandra VUČIĆA, dipl. pravnika,
te da pokrene i sprovede ustavni postupak njegovog razrešenja.


Javno je izložena na:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_07_13LTGpotvr.193125221.pdf

https://facebookreporter.org/2018/07/18/vucic-je-uzurpator-vlasti/


Narodna skupština se do sad oglušuje o tu peticiju.

OBAVEZA ALEKSANDRA VUČIĆA POD MORALNOM I MATERIJALNOM ODGOVORNOŠĆU


Predsednik Republike Aleksandar Vučić je dragovoljno, svesno, dobrovoljno svečano javno izjavio u Narodnoj skupštini pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću, što je garantovao svojom čašću, tj. položio je predsedničku zakletvu, na Ustavu. Da bi bilo ubedljivije i bez ikakve sumnje u njenu odanost, iskrenost i verodostojnost, položio ju je istovremeno i na Miroslavljevom jevanđelju. Položio ju je i narodu i Bogu. Položio ju je onako kako glasi u 4. stavu člana 114 Ustava:


" Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti."


NEPOŠTOVANjE USTAVA 1991.- 1999. I POSLEDICE

Predsednik Republike Aleksandar Vučić ponavlja metod zastrašivanja naroda primenjivan krajem 80.tih i početkom 90.tih godina prošlog veka. Tada se na televiziji objavljivalo kako se u SFRJ ilegalno unosi oružje da bi se naoružavale paravojne jedinice u Sloveniji i Hrvatskoj. Vlast nije to sprečila već je samo obaveštavala bespomoćan narod. Zastrašivala ga je i paralisala. Taj metod je korišćen i da bi se pravdala nesposobnost državnog vrha SFRJ da na osnovu Ustavu i u skladu s Ustavom sprovede mirnodopski, ravnopravno za sve narode, postupak razlaganja SFRJ u manje države te da spreči protivustavno rasturanje SFRJ i rat na teritoriji SFRJ.

Činjenice o tome iznosim posebno zbog naših mlađih generacija kako u narodu tako i u Narodnoj skupštini. 105 narodnih poslanika je rođeno u periodu 1970. – 1999. tj. 42%. Imali su najviše 21 godina 1991. godine. 150 narodnih poslanika je rođeno u periodu 1965. – 1999. tj. 60%. Imali su najviše 26 godina 1991. godine. 180 narodnih poslanika je rođeno u periodu 1960. – 1999. tj. 72%. Imali su najviše 31 godina 1991. godine. Pametan čovek se uči na iskustvu drugih i na iskustvu iz prošlosti.

Umesto da poštuje načela Ustava SFRJ iz 1974. jasno i nedvosmisleno iskazana u početku njegove prve rečenice:

«I Narodi Jugoslavije, polazeći od prava svakog naroda na samoopredeljenje, uključujući i pravo na otcepljenje, na osnovu svoje slobodno izražene volje u zajedničkoj borbi svih naroda i narodnosti u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji, a u skladu sa svojim istorijskim težnjama, svesni da je dalje učvršćivanje njihovog bratstva i jedinstva u zajedničkom interesu, zajedno sa narodnostima sa kojima žive, ujedinili su se u saveznu republiku slobodnih i ravnopravnih naroda i narodnosti i stvorili socijalističku federativnu zajednicu radnih ljudi — Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju»....

državni vrh Republike Srbije nije zahtevao da Savezna skupština kao jedina ustavno merodavna institucija u SFRJ (članovi 283 i 398 Ustava SFRJ) utvrdi postupak i uslove za primenu ta dva opšta prava (Slovenačkog, Hrvatskog, Muslimanskog/Bošnjačkog, Crnogorskog, Srbskog i Makedonskog) naroda (koja nisu imala niti su mogle da imaju republike SFRJ!). On je ignorisao telegrafski apel od 5. jula 1991. da se sazove Savezna skupština da bi se zaustavile ratne operacije i da bi se nastali problemi rešili mirnodopski po Ustavu:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1991_07_05ApelSrpSveDop.29635223.pdf.

Ako bi Savezna skupština odlučila suprotno Ustavu SFRJ, na primer odbacivanjem tih prava naroda, onda bi Republika Srbija imala pravo da primeni drugi stav člana 135 Ustava Republike Srbije iz 1990. godine. Ceo član glasi:

«Prava i dužnosti koje Republika Srbija, koja je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, ima po ovom Ustavu, a koji se prema saveznom ustavu ostvaruju u federaciji, ostvarivaće se u skladu sa saveznim ustavom.

Kad se aktima organa federacije ili aktima organa druge republike, protivno pravima i dužnostima koje ona ima po Ustavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, narušava ravnopravnost Republike Srbije ili se na drugi način ugrožavaju njeni interesi, a pri tome nije obezbeđena kompenzacija, republički organi donose akta radi zaštite interesa Republike Srbije. »

Umesto da poštuje ovaj član Ustava Republike Srbije, da poštuje Ustav SFRJ i da zahteva njegovu primenu, državni vrh Republike Srbije se bio upustio u neustavne pregovore predsednika svih 6 republika. Oni su protivustavno preuzeli kompetencije Savezne skupštine i uzurpirali vlast uvlačeći svoje narode u međusobne ratove i mržnje, videti: 

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1993_11_17LTG_JUprdsci.29632019.pdf. Tražio je od stranca (engleskog Lorda Karingtona, koji je to preneo Badinterovom komitetu) da utvrdi ko ima pravo na samoopredeljenje i na otcepljenje u SFRJ! Odredio je strance za kompetentne da reše to pitanje. Posle toga je bio obavezan da poštuje rešenje stranaca! Vlast Republike Srbije nije potpuno i dosledno poštovala ustave. Omalovažila je ne samo domaće vrhovne i merodavne institucije i ustave, već i narod i sebe! Da se nije obratila strancima Vlast Republike Srbije bi mogla punopravno da primeni 2. stav člana 135 Ustava Republike Srbije iz 1990. godine. Posle priznavanja strancima merodavnost da daju rešenje, ona je sebi (dobrovoljno?) uskratila tu mogućnost!

U izveštaju Badinterovog arbitražnog komiteta se ne spominju ta opšta i ustavna prava naroda! Badinterov komitet je suprotno toj osnovi Ustava SFRJ zaključio da jedino republike imaju prava na samoopredeljenje i otcepljenje! Ta neotuđiva prava naroda su bila temelj i Ustava i same države SFRJ. Sve što je suprotno tim pravima naroda je bilo (i ostalo) ništavno i nevažeće. Pošto je državni vrh Republike Srbije (pogrešno) tražio arbitražu stranaca bio je potom obavezan da poštuje stav arbitražnog Badinterovog komiteta. Tako se našao u nezavidnom položaju da poštuje protivustavni zaključak Badinterovog komiteta koji je bio protiv Srbskog naroda i Srbije. Potpuno je odgovarao Slovencima. Mislim da je 85% odgovarao Hrvatima, 95% odgovarao Muslimanima / Bošnjacima. Da li je zaista odgovarao Makedoncima i Crnogorcima ne znam. Slovenci i Hrvati su odmah pristupili sprovođenju zaključka Badinterovog komiteta. Imali su potpunu podršku i pomoć SR Nemačke. Ona je uspela da njen stav prihvate i vlasti SAD, Velike Britanije i Francuske. To je velika pobeda vlasti SR Nemačke. Vlasti zapadnih država su poštovale samo zaključak Badinterovog komiteta. Potpuno su ignorisani rezultati referenduma iz 1991. Srba u Hrvatskoj i BiH. Srbi su se preko 98% izjasnili za ostanak u zajednici sa Srbijom i svima koji hoće da budu u zajednici s njima. Zašto su ti referendumi organizovani po republikama umesto da je održan, prema Ustavu SFRJ, zajednički referendum za svaki ceo narod, te i za ceo Srbski narod, u SFRJ? Zato što svih 6 predsednika Republika nisu poštovali Ustav SFRJ! Zato što je to odgovaralo pre svega vlastima SR Nemačke! U vezi s tim možete pročitati dopis Ujedinjenim Nacijama:

http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2004_10_10LTG_SC_FRG_Am.29731100.pdf

http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2004_10_15LTG_GermBzPtps.29731249.pdf

Posledica nepoštovanja tog temelja Ustava SFRJ je da su Srbi i Srbija potpuno neosnovano, sa stanovišta samog Ustava SFRJ i Ustava Republike Srbije, ali ne i sa stanovišta neustavnog zaključka Badinterovog komiteta, proglašeni za agresora i uzročnika ratova na teritoriji SFRJ 1991. – 1999!

Jeste li vi narodni poslanici rođeni 1960 – 1964 znali za to? A vi rođeni 1965- 1969? A vi rođeni 1970 ili kasnije jeste li znali istinu o njihovim nepoštovanjima ustava? Kako god, sada živite u posledicama toga. Šta više, u ponavljanju istih grešaka i grehova. Uvučeni ste da budete saučesnici toga. Molim Vas, svakog pojedinačno, da dobro razmislite o svom stavu, o svojim obavezama, i o svojoj zakletvi narodnog poslanika.

Zar vam, narodni poslanici, nije dovoljno to što je narod na referendumu marta 1988. odlučio da stranci ne mogu da učestvuju u rešavanju unutrašnjih problema, a potom u jesen te godine naš Predsednik sklapa dogovor s američkim predstavnikom Holbrukom o rešavanju unutrašnje situacije suprotno odluci na referendumu? Posledice znate.

Zar ima ubedljivijeg primera da naša vlast, posebno naš predsednik Republike kao zaštitnik Ustava, treba da poštuje naš Ustav i da ne treba da se obraća strancima za rešavanje naših unutrašnjih problema niti za tumačenje našeg Ustava?

Ako izvršni državni vrh ne nalazi rešenje u Ustavu, onda je Narodna skupština obavezna da na osnovu Ustava i u skladu s Ustavom predloži narodu rešenje. Narod da odluči na referendumu. Ako Predsednik Republike, Vlada i Narodna skupština nisu sposobni to da urade onda su obavezni da podnesu ostavke i da omoguće narodu da izabere druge ljude za vrhovne državne rukovodioce. To državni vrh Republike Srbije nije uradio 1991. godine. Ni kasnije. Sada naš izvršni državni vrh na čelu s predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i pod njegovim neprikosnovenim rukovodstvom ponavlja te greške nepoštovanja Ustava svojim protivustavnim delovanjima.

U državnom vrhu SR Jugoslavije ili R. Srbije 1999. su bili Ivica Dačić, Maja Gojković i čuvene naše busađije: Vuk Drašković, dr Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, i Aleksandar Vučić. Njima prethodno iskustvo s nepoštovanjem ustava nije ništa značilo. Oni su naučeni da ne poštuju Ustav. Oni su naučeni da je jedino njihov stav merodavan i neprikosnoven čak i ako je protivustavan. Oni su prihvatili protivustavni Kumanovski sporazum. Njime su učinjeni takvi kompromisi da je izvršena protivustavna delimična vojna i državna predaja Republike Srbije. To Aleksandru Vučiću nije dovoljno! A vama?

Sva tragedija i katastrofa kroz koju Srbski narod prolazi od tada do danas je najvećim delom posledica njihovog nepoštovanja ustava SFRJ, SRJ i R. Srbije. Jeste li vi narodni poslanici rođeni 1960 – 1964 znali za to? A vi rođeni 1965- 1969? A vi rođeni 1970 ili kasnije jeste li znali istinu o njihovim nepoštovanjima ustava? Shvatate li posledice?


USTAV I «KOMPROMISI» PREDSEDNIKA REPUBLIKE ALEKSANDRA VUČIĆA


Aleksandar Vučić u svojstvu predsednika Republike Srbije najavljuje i izjavljuje, busađijski kao što je činio 90.ih godina prošlog veka, da će on da spreči novi «Bljesak», novu «Oluju» tako što će se on «izboriti za kompromis» po kome Srbija treba «nešto da dobije» i ako «nema ništa na Kosovu i Metohiji» po njegovim tvrđenjima.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić svojom odlučnošću da prihvata i sprovodi nove «kompromise» ne poštuje poslednju odredbu drugog stava člana 182 Ustava usvojenog 2006.:

«Suštinska autonomija Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija urediće se posebnim zakonom koji se donosi po postupku predviđenom za promenu Ustava.»

Republika Srbija je učinila 2006. godine najveći mogući kompromis sa Šćiptarskom nacionalnom manjinom. On to ne spominje, ne priznaje, ne poštuje. Odbacuje! Gazi Ustav. Utisak je da se sprda svojoj predsedničkoj zakletvi.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić prećutkuje da je pod njegovim velikim angažovanjem (udruženim sa tadašnjim predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem i predsednikom Vlade Ivicom Dačićem) Narodna skupština svojom protivustavnom Rezolucijom od 13.01.2013. već višestruko bila prekršila Ustav i tu odredbu člana 182 Ustava. Usvojila je tada nov kompromis: sva vlast na Kosovu i Metohiji je predata rukovodstvu UĆK.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić ne spominje mnogobrojne protivustavne «kompromise» iz Briselskog sporazuma koji su dela protiv Ustava, države i naroda. Oni su nevažeći (član 194 Ustava).

Umesto da ih sve stavi van snage i da, na osnovu Ustava (članovi 114, 182, 194 Ustava) i na osnovu poslednjih odredbi same te Rezolucije, traži od Narodne skupštine da ih poništi, on ih produbljuje. Sve drastičnije odbacuje Ustav.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić ne priznaje da nas je on doveo u sadašnju situaciju «da nemamo ništa na Kosovu i Metohiji». Sada nas ubeđuje u neophodnost novih «kompromisa» i kao argumente daje napred navedene izjave i primenjuje zastrašivanja naroda novim «Bljeskom», «Olujom», NATO agresijom, Šćiptarskim pogromom,.... To prikazuje kao preteće dokaze da mi moramo da prihvatimo nove «kompromise». Ohrabruje šćiptarske teroriste, kao da im daje uputstva. Opet deluje suprotno svojoj dvostrukoj predsedničkoj zakletvi i suprotno vojnoj zakletvi svakog vojnika, podoficira i oficira Vojske Srbije. Njihova zakletva je i njegova vojna zakletva kao Vrhovnog komandanta vojske Srbije na osnovu njegove predsedničke zakletve.

Ivica Dačić, Maja Gojković, dr Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, i Aleksandar Vučić i dalje nastavljaju da omalovažavaju i ne poštuju Ustav. U tom duhu je školovan i Boris Tadić. Dokaz su njegova protivustavna delovanja i njegova protivustavna samovolja. Perjanica im je predsednik Republike Aleksandar Vučić. Zaštita i podržavatelji ste mu do sada bili vi, narodni poslanici iz SNS, SPS, SRS. PUPS i vaši koalicioni partneri. Činite moćnu većinu u Narodnoj skupštini. Vi odlučujete. Vi snosite odgovornost.

Na Kosovu i Metohiji postoje rastureni grobovi srbskih roditelja i predaka, pobijenih nevinih Srbkinja, Srba, srbske dece, srbskih boraca za očuvanje slobode, teritorije i države, postoje uništena cela srbska groblja, uništenih 115 srbskih crkava i manastira, srbska imanja proteranih Srbskih porodica, a na njima razrušene ili i spaljene njihove kuće.

Srbi imaju i ko zna koliko Srba kojima su šćiptarski teroristi živima vadili organe da bi ih prodavali (što je javno posvedočio Slavko Nikić u knjizi «Nulta krvna grupa» i potvrdila Karla del Ponte u svojoj knjizi «Lov»).

Sve je to srbsko, sve to Srbi imaju za vjek i vjekova na Kosovu i Metohiji. I da je samo to, to je dovoljan dokaz laži da «Srbi nemaju ništa na Kosovu i Metohiji». To je i dokaz istrebljivanja Srbskog naroda sa Kosova i Metohije, dokaz zločina nad njim.

Srbi imaju još uvek svoje vekovne manastire i crkve, imaju svoju zemlju i stotine hiljada Srba nastavlja da živi na svojoj pradedovskoj zemlji - na Kosovu i Metohiji. Srbi imaju i preko 250 000 proteranih Srba s Kosova i Metohije posle okončanja NATO agresije.

Rezolucija SB UN 1244 i Ustav obavezuju i našu vlast i Savet bezbednosti – KFOR i Evropsku Uniju da svim prognanim Srbima i ostalima garantuju bezbedan povratak, slobodno kretanje i miran život u njihovim domovima, na njihovim imanjima, na Kosovu i Metohiji. Predsednik Republike Aleksandar Vučić se predsedničkom zakletvom obavezao da će se posvetiti ostvarenju toga. On se, umesto toga, posvećuje novim protivustavnim «kompromisima» sa Šćiptarskim teroristima.


PREDSEDNIK REPUBLIKE ALEKSANDAR VUČIĆ PRIHVATA ETNIČKO ISTREBLjIVANjE SRBA


Izjava predsednika Republike Aleksandra Vučića da Srbija «nema ništa na Kosovu i Metohiji» znači da on prihvata etničko čišćenje, progon Srba iz Kosova i Metohije. On je time već drastično protivustavno (Preambula, članovi 8 i 182 Ustava) odvojio Kosovo i Metohiju od ostalog dela Srbije! Vi to prihvatate, narodni poslaniče?

Tvrdnja Aleksandra Vučića predsednika Republike i Vrhovnog komandanta Vojske Srbije da Srbija «nema ništa na Kosovu i Metohiji» je dokaz njegovog odbacivanja njegove dvostruke predsedničke zakletve (član 114 Ustava). Njenim novim gaženjem on potvrđuje da uzurpira položaj predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije.


PREDSEDNIK REPUBLIKE ALEKSANDAR VUČIĆ ODBACUJE I REZOLUCIJU SB UN 1244


Shvatajući da su te njegove izjave ipak neubedljive, Aleksandar Vučić u svojstvu predsednika Republike Srbije tvrdi javno, tačno ali manipulacijski, da «Rezolucija 1244 SB UN ne pominje Srbiju, već Saveznu Republiku Jugoslaviju».

Manipulacijski zato što on ne objašnjava narodu da je Kosovo i Metohija po svim saveznim ustavima svih (FNR, SFR. SR) Jugoslavija, po Ustavnoj povelji DZSCG i po svim republičkim ustavima svih (NR, SR. R. ) Srbija od 1946. do danas nerazdvojivi deo Republike Srbije. To je i međunarodna zajednica bezrezervno sve vreme potvrđivala. Po tim ustavima Srbija u svojim nedrima, u svom temelju, ima Kosovo i Metohiju. Istovremeno on narodu ne objašnjava ni Ustavnu povelju Državne zajednice Srbije i Crne Gore (DZSCG).

Naprotiv, on narodu katastrofalno i tragično sugeriše da Republika Srbija ne može da se poziva na Rezoluciju SB UN 1244 i da narod treba da shvati i prihvati da on nju ne može i da ne treba da poštuje kao predsednik Republike Srbije! Tako on nastoji da nepotpunim obaveštavanjem naroda i prikrivanjem istine opravda svoja protivustavna delovanja i neizvršavanje ustavnih obaveza. Takvo njegovo manipulacijsko obaveštavanje je toliko nepotpuno da je postalo obmanjivanje naroda. U 4. stavu člana 60 Ustavne povelje Državne zajednice Srbije i Crne Gore («Službeni list Srbije i Crne Gore», broj 1/2003) je jasno i nedvosmisleno utvrđeno:

"U slučaju istupanja države Crne Gore iz državne zajednice Srbija i Crna Gora, međunarodni dokumenti koji se odnose na Saveznu Republiku Jugoslaviju, posebno Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, odnosili bi se i u celosti važili za državu Srbiju, kao sledbenika."

Predsednik Republike Aleksandar Vučić zna to i zna da je Rezolucija SB UN 1244 sastavni deo pravnog sistema Republike Srbije (član 16 Ustava) kao sledbenice DZSCG koja je sledbenica SRJ. To njegovo istupanje u svojstvu predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije je krivično delo protiv naroda i države (članovi 305-307 Krivičnog zakonika).


ALEKSANDAR VUČIĆ NE MOŽE DA IZVRŠAVA OSNOVNU DUŽNOST PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Kao predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je bio i ostao obavezan da daje primer poštovanja i oživotvorenja narodne volje i narodnog opredeljenja zapisanih u Ustavu njegovim poštovanjem i sprovođenjem, kao i sprovođenjem Rezolucije SB UN 1244. Obavezan je bio i ostao da samo tako stvara jedinstvo i slogu naroda i svih ostalih organa državne vlasti u Srbiji. Nasuprot tome, Aleksandar Vučić je svojim protivustavnim delovanjima samo produbljivao i nastavio da produbljuje razdor u narodu i rascep između velikog dela naroda i vlasti. Aleksandar Vučić ne može više da izvršava ni osnovnu dužnost predsednika Republike utvrđenu u članu 111 Ustava da:

Predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije.


PROTIVUSTAVNA DELOVANjA PREDSEDNIKA REPUBLIKE ALEKSANDRA VUČIĆA I NARODNIH POSLANIKA SU NEGATIVNI PRIMER I PUTOKAZ DRUGIMA

Delovanja predsednika Republike Aleksandra Vučića i dosadašnja delovanja većine narodnih poslanika protiv Ustava i neizvršavanja ustavnih dužnosti su negativni primeri drugim službama i rukovodiocima u Srbiji koji dovode do nepoštovanja sudskih odluka čak i kada je vraćanje otete dece od roditelja u pitanju:

«Agonija sa kojom se suočava porodica Trkulja kojima je Centar za socijalni rad pre 10 meseci oduzeo maloletnu ćerku (tada 6 godina starosti) i dalje traje.

Iako je postupak lišenja roditeljskog prava pravosnažno okončan u korist ove porodice, Centar za socijalni rad i dalje uporno odbija da vrati maloletno dete biološkim roditeljima.

„Centar za socijalni rad zabranjuje roditeljima da uspostave kontakt sa svojim maloletnim detetom“, navodi pravni zastupnik u svom Zahtevu za hitno sprovođenje inspekcijskog nadzora nad radom Gradskog centra za socijalni rad – Grad Beograd – Odeljenje Zvezdara. Dalje se u istom dopisu kaže: „Rukovodilac Odeljenja Zvezdara ODBIJA da izuzme članove stručnog tima iz nama nepoznatih razloga“.»

https://facebookreporter.org/2018/08/05/porodica-trkulja/


Šta ste vi, narodni predstavnici – narodni poslanici učinili da se poštuje sudska odluka i da se dete odmah vrati roditeljima? Znate li vi gde je sad dete? Znate li u kakvom je stanju dete? Shvatate li Vi da roditelji ustavno punopravno zahtevaju da njihovo dete živi s njima i da ga oni odgajaju (članovi 63 – 65 Ustava)? Šta je s otetim usvojenim detetom Mile Alečković? Šta je s ostalom otetom decom? Imate li vi decu, unučad? Ako ste homoseksualci, imaju li vaši rođaci, prijatelji decu? Mislite li vi o njima i na njih? Dozvoljavate otimanje dece, njihovu prodaju ne suzbijate! Zar je to humano?


PREDSEDNIK REPUBLIKE ALEKSANDAR VUČIĆ PRIHVATA PROTIVUSTAVNE ZAKONE NARODNE SKUPŠTINE
Vi, vladajući narodni poslanici iz SNS, SPS. SRS. PUPS i vaših koalicija, ste doneli zakon o hapšenju roditelja koji ne dozvoljavaju da im deca budu vakcinisana nedovoljno potvrđenim vakcinama, uveli ste u školovanje i obrazovanje naše dece homoseksualizam, deci su se delile brošure sa slikama «dve mame» i «dvojicu tata», proglasili ste «jednakost žene i muškarca» suprotno biološkoj, prirodnoj i Božjoj istini! Vi ste izopačili ravnopravnost žene i muškarca u njihovu jednakost!! Suprotno članovima 63-65 Ustava.

S kojim pravom ste doneli zakon o doniranju organa da vlast može da raspolaže našim živim organima? Da su naši živi organi vlasništvo države? Čovekov organ koji može da se unese uspešno u organizam živog čoveka mora da bude živ organ. Mrtav organ se ne unosi u organizam živog čoveka. Niste vi odgajali naše organe. Niste ih čuvali, negovali, razvijali, nego sam čovek kome vi uzimate živi organ. Je li to Hitler radio? Ako jeste, onda ga vi sledite. Ako nije, nadmašili ste ga! Šta je to u vašim umovima? Šta su vaši ciljevi? Šta su vaši motivi? Jesu li u džepovima? Je li to bolest? Halapljivost, pohlepa, koristoljublje? Pomodarstvo?.....

Oglasili ste javnu prodaju naših živih organa kada lekari objave da je čovek mrtav. Svakog od nas ste napravili živom metom trgovcima živih organa za slobodan odstrel.

Da je taj vaš zakon važio kada je mati rodila mog bliskog prijatelja on ne bi postojao danas. Lekari su proglasili da je on mrtav. Napustili su salu. Babica je znala da je njegova mati u 6. mesecu trudnoće bila pobacila sina dižući veliku kofu punu vode. Babici je bilo žao da njegova mati izgubi i drugog sina. Odlučila je. Preuzela je odgovornost. Ubrizgala mu je neku inekciju. Je li moj prijatelj bio mrtav ili nije? Lekari su ocenili da je bio mrtav. Zar je čovek mrtav ako su neki njegovi organi još živi? Možda se u njegovom organizmu još vodi borba između umiranja i življenja. Zar ne treba pomoći da nadjača borba za čovekovo življenje, kao što je uradila ta babica?

Žan Pjer Švenmon, višestruki ministar i predsednički kandidat u Francuskoj, je bio pao u komu. Posle mesec dana njegovi politički protivnici su slavili njegovu smrt. Prošao je i drugi mesec. Lekari u Parizu ga nisu proglasili mrtvim. Kad je istekao i treći mesec, on se pridigao. Živ je i zdrav. Aktivan. Da li, kao u Parizu, u celoj Srbiji postoje medicinske službe i medicinski instrumenti za tačno utvrđivanje da je čovek mrtav po lekarskom kriterijumu iako u njemu još žive neki njegovi organi?

U vreme rasplamsavanja trgovine ljudskim organima, vi ste doneli Zakon o presađivanju organa. Živih organa. U njemu čak niste naveli da je trgovina živim organima teško krivično delo!!! Ko vam je to odobrio? Niste raspisali referendum o tome. Niste čak otvorili ni javnu raspravu. Po čemu ste vi predstavnici naroda? Je li to humano?

Narodni poslanik docent dr Aleksandar Martinović je izjavio:

„Mrtav čovek nema nikakva prava i možete mu slobodno uzeti njegove organe.“ !

https://www.vaseljenska.com/aktuelno/napredni-martinovic-mrtav-covek-nema-nikakva-prava-slobodno-mu-uzmite-organe/

Mi ne kažemo «mrtvo telo, mrtav organizam» nego «mrtav čovek». Iako je čovekovo telo mrtvo, mi ga ipak nazivamo mrtvim čovekom. Priroda i Bog su čoveku podarili nasleđe Nauka o tome je genetika. Nasleđivanje je jedan od stubova civilizacije. Čovek je nasleđe ozakonio. Komunisti su u Jugoslaviji pokušavali da ukinu nasleđe. Delimično su bili uspeli u toku svoje vladavine. U našem Ustavu nasleđivanje i pravo nasleđivanja utvrđuju članovi 59 i 89 Ustava. Nasleđe od pokojnika je imovina pokojnika dobijena od pokojnika. To je imovina mrtvog čoveka. On iako je mrtav može svojim testamentom da upravlja svoju imovinu. Navedena izjava narodnog poslanika Martinovića negira testament i nasleđe. Suprotna je tim članovima Ustava. Organi mrtvog čoveka su njegova svojina, a ne narodnog poslanika, predsednika partije ili Republike, društva, države, pa čak ni pokojnikove porodice ako je pokojnik drugačije odredio. Njegova volja se svuda poštuje. Osim u Narodnoj skupštini Republike Srbije! Zar vas nije sramota kad izađete na ulicu? Nije vas strah da će možda neki nabavljač pokušati da se domogne vaših živih organa?

Ta izjava narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića je samo poseban oblika opšteg stava predsednika Republike Aleksandra Vučića da Srbija «nema ništa na Kosovu i Metohiji». Predsednik Republike Aleksandar Vučić takođe odbacuje nasleđe i testament. Deluje suprotno i članovima 59 i 89 Ustava.

Predsednik Republike ima pravo da odbije vaše zakone i ima obavezu (4. stav člana 114 Ustava) da ih odbije ako su suprotni Ustavu, ako uništavaju slobodu, život, dostojanstvo i integritet čoveka (članovi 1, 3, prvi stavovi članova 23-25 Ustava). Njegovo prihvatanje tih zakona je protivustavno!

Vi pod rukovodstvom i naredbom protivustavno dvostrukog predsednika Republike Aleksandra Vučića primoravate da se na neprihvatljiv naredbodavan način okupacijskog vazala, protivno svojoj volji, pravu i slobodi, nasilno menja Srbski naROD, da se menjaju zakoni, Ustav, običaji, nacionalne vrednosti, utemeljena društvena, priRODna i Božija pravila u odnosu na poRODicu, RODiteljstvo, poROD, RODni odnos, RODinu – RODnu zemlju? Donosite zakone kojima omalovažavate postojanje, od pamtiveka i za uvek, muškog i ženskog RODa! Predsednik Republike Aleksandar Vučić ih prihvata suprotno članovima 62 i 64 Ustava.


PREDSEDNIK REPUBLIKE ALEKSANDAR VUČIĆ NASTAVLjA DA RASPRODAJE SRBIJU

Rasprodaje prirodnih dobara, rudnika (Bora na primer!!!), fabrika, uzimanje kredita s kojima se finansiraju strane investicije i strana izvođenja radova, (npr. mostova umesto da to vode naši stručnjaci), koje se sprovode pod protivustavnim rukovodstvom (članovi 111, 112 i 122 Ustava) predsednika Republike Aleksandra Vučića, su se toliko odomaćile da se više i ne spominju da bi se stvorio utisak da je to normalno.

Ne spominje se ni poslovna nesposobnost Aleksandra Vučića. Primer je prodaja u martu 2015. železare Smederevo pod njegovim rukovodstvom. Za direktora je bio postavio Petera Kamaraša. Železara je tu godinu završila s gubitkom od 145 miliona evra. Sve je okončano nedavnom presudom arbitraže u Londonu. Ona je presudila da Srbija Kamarašu i ekipi mora da isplati odštetu od 12,4 miliona dolara. Videti detaljnije na: http://www.nspm.rs/hronika/mijat-lakicevic-vucic-i-kamaras.html.To je novi dokaz da Aleksandar Vučić nije bio ispunio ni zakonski uslov da može da bude kandidat za predsednika Republike Srbije. Narodna Skupština i Ustavni sud su bili na vreme obavešteni:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_04_03LTG_Skp_AVsve.9260129.pdf,

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_03_14LTG_ZlbSvSkrc.72133619.pdf

Sada se odvijaju rasprodaja dece, dovođenje migranata, naseljavanje Srbije Šćiptarima zbog kojih se prioritetno priprema izgradnja autoputa Priština – Niš radi povezivanja s autoputom Niš-Beograd-Novi Sad.

Svim tim rukovodi Aleksandar Vučić dvostruki protivustavni predsednik.

Dovodite migrante, pod rukovodstvom Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, kao što je radio Josip Broz sa Šćiptarima. Stvarate svoje glasače. Njima otvarate i radna mesta. Od Evropske Unije uzimate i pare za to. Naša deca se iseljavaju. Detaljnije na: https://facebookreporter.org/2018/08/13/komentar-miodrag-novakovic-islamski-trojanski-konj/

Kaže mi mesar u prodavnici. Radi ceo dan. Hoće da zaradi da iškoluje decu. Potom da ih pošalje na Zapad. U Srbiji, kakvu je vi pravite, za njih on kao otac ne vidi dobru budućnost.

Sprovodite etničko čišćenje srbske dece. Svesno i namerno menjate demografsku strukturu Srbije. Pod rukovodstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je osnovao protivustavnu «Srpsku listu» (kao zamenu za Ustav Republike Srbije). On se dogovara sa Hašimom Tačijem. Oni stvaraju geto za Srbe pod nazivom «Zajednica srpskih opština» (kao zamena za slobodno Kosovo i Metohiju u okviru Srbije) čime pomaže da Ramuš Haradinaj zajedno s Hašimom Tačijem hara ne samo po Kosovu i Metohiji već i po, za sada «samo», jugu Srbije?

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić ne obaveštava ne samo narod već ni Narodnu skupštinu šta on govori strancima, šta on obećava, prihvata, potpisuje u razgovoru s njima. Strancima nije potrebno da špijuniraju našu vlast. On njima govori. On krije od nas (suprotno članu 51 Ustava) šta je govorio, obećao-prihvatio-potpisao ako jeste, na primer, u ranijim i nedavnim razgovorima u Briselu ili u još skorijem razgovoru sa sinom Dž. Soroša prilikom njegove druge posete ovde. Umesto toga on govori narodu da Srbijom haraju strani špijuni, agenti. Zastrašuje.


PREDSEDNIK REPUBLIKE ALEKSANDAR VUČIĆ RAZGRANIČAVA

Zašto su Srbi iz „Republike Srpska Krajina“ pred „Olujom“ bežali u Republike Srpsku i u Srbiju? Zašto nisu išli, u Sloveniju? Ili u Mađarsku? Zato što su išli kod svog naroda.

Zašto su se Srbi između 5. i 8. veka selili iz srednje Evrope? Zato što su bežali od germanskog proterivanja, zuluma, genocida. Zašto su bežali na Balkan? I to preko visokih Karpata. Zašto su se verali po tim planinama ako nisu znali ko je s druge strane? Zašto se nisu zadržali u podnožju kada su prešli Karpate? Nastavili su na jug. Ka kome, kod koga? Ka svome, kod svoga. Ka Srbima, kod Srba koji su dotle živeli na Balkanu (Bili starosedeoci od davnina, najmanje od Velikog potopa Dardanelskog zemljouza. Znači najmanje 7526 godina. Dokaz je datum na Gazi Mestanu. Dokazi su i Lepenski vir i Vinča.)

Šćiptari su opijeni svojim vekovnim genocidnim ciljem:

“Srbi su na Balkan došli silom i silom moraju otići, a na nama Šiptarima je da obavimo taj zadatak.”

https://www.srbijadanas.com/vesti/info/tihi-genocid-nad-srbima-evo-kako-su-albanci-vekovima-etnicki-cistili-kosovo-video-2017-01-16

Sa Kosova i Metohije su Šćiptari proterivali Srbe vekovima podržavajući svakog neprijatelja Srba i Srbije koji bi se pojavio: Osmanlije koje su pridobili svojom islamizacijom; Austro-Ugarsku kojoj su bili bočno krilo za njenu pripremanu ofanzivu na Srbe i Srbiju; Hitlerovu nacističku Nemačku da bi sprečili Srbe da se suprotstavljaju Hitleru; Josipu Brozu - Titu doživotnom predsedniku njegove Jugoslavije kome su bili verni glasači i članovi KPJ/SKJ u proterivanju Srba s Kosova i Metohije; Vladi SR Nemačke u njenom osvetničkom kažnjavanju Srba i Srbije za neprihvatanje nemačke lažne objave o predaji JKV 1941. i za srbski otpor Hitlerovom nacizmu; Bernardu Kušneru, Toniju Bleru, Uilijamu Bilu Klintonu i Madlen Olbrajt za predaju im na privatno raspolaganje svog bogatstva Kosova i Metohije uključujući i vojno-strateško, i za trgovanje živim organima živih ljudi.

Šćiptari i njihovi podržavaoci se prema Srbiji ponašaju po poslovici:

»Kad dobije prst, uzme šaku, kad dobije šaku, uzme ruku,.., sve dok ne uzme celo telo».

Detaljnije videti na: https://facebookreporter.org/2018/08/12/razgranicenje/

O kakvom razgraničenju sa Šćiptarima govori predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić?

On govori o onome koje su protivustavno pripremili Boris Tadić, dr Mirko Cvetković i Borko Stefanović, a takođe protivustavno utvrdili i sprovodili predsednik Republike Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Ivica Dačić i njen prvi potpredsednik Aleksandar Vučić. Njih trojica su učestvovali u protivustavnom uspostavljanju državne granice u sred Srbije odmah posle dolaska na vlast 2012.: između Kosova i Metohije i ostalog dela Srbije i pod njihovim rukovodstvom su protivustavno prihvaćene šćiptarske carine i carinski pečat. (Detaljnije videti u prvom delu peticije navedenom na početku ovog teksta).

Razgraničenje i granica između Srbije i Šćiptarije (tzv. Albanije) su utvrđeni pre više od sto godina. Aleksandar Vučić hoće da to menja (ili ga na to neko prinuđuje?). Priprema narod da narod donese takvu odluku. Da bi uspeo uveliko sprovodi agitaciju u narodu. Svakojakim obećanjima i havlospevima o svojim uspešnim rasprodajama, o uspešnim dovođenjima stranih firmi da bi naši radnici radili kao najjeftinija radna snaga, o povećanjima plata mnogima i penzionerima penzije. To pokazuje da je ubeđen da je koristoljublje najjača osobina Srba, da će da «prodaju Veru za večeru».

Sada predsednik Republike Aleksandar Vučić saopštava narodu:

«Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima. »

«Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum kao što je danas u kome nam jedno piše, a sasvim drugo imamo na terenu.»

«Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba. »

„Nećete razgraničenje sa Albancima? Nema problema, ali kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina. U obraćanju, bilo da predlažem ili se opraštam od pokušaja rešavanja, reći ću koliko tačno danas naših ljudi živi na Kosovu i koliko na dnevnom nivou odlazi”

Predsednik Republike Aleksandar Vučić to izjavljuje uprkos svoje predsedničke zakletve.

Zar treba još dokaza da on odbacuje Ustav, svoju dvostruku predsedničku zakletvu, da vodi samovoljnu protivustavnu državnu politiku? Namerno i svesno, ili nesvesno zato što je nesposoban da izvršava svoje predsedničke dužnosti po Ustavu?

Bez obzira na odgovor, vi, narodni poslanici, ste obavezni da izvršite svoju ustavnu obavezu bez odlaganja.

O kakvom razgraničenju sa Šćiptarima on govori kad su svi ustavi Jugoslavija i Srbije utvrdili razgraničenje između Šćiptarije i Srbije? To je međunarodno priznavano sve vreme do 2008. Tada su pod vođstvom vlasti Nemačke, vlasti SAD, Velike Britanije i Francuska pogazile rezltate drugog svetskog rata i izneverile sve borce, svoje i borce drugih savzničkih država i naroda, protiv nacizma. Deluje kao velika osvetnička pobeda vlasti Nemačke za Hitlerov poraz!

Predsednik Republike Aleksandar Vučić se poziva na broj država koje sada priznaju šćiptarsku okupatorsku vlast na Kosovu i Metohiju i pod njom okupirano Kosovo i Metohiju za nezavisnu državu «Republjik Kosova». Poziva se na vlast Nemačke da je granica te terorističke «Republjik Kosova» utvrđena i nepromenljiva. Je li kao što je bila utvrđena i nepromenljiva granica nacističke Velike Albanije pod zaštitom Hitlerove Nemačke?

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je izjavio da želi da od Srbije napravi «malu Nemačku na Balkanu». Neka je pravi na miru, u tišini, od plastelina svojoj deci i unucima da zadovolji svoju želju što pre. I zato treba što pre da bude razrešen dužnosti predsednika Republike Srbije.

On se obavezao svojom dvostrukom predsedničkom zakletvom da ustavno razgraničenje štiti i brani. Međutim, svojim izjavama on to protivustavno odbacuje.

Ustav ne dozvoljava predsedniku Republike da vodi njenu politiku (članovi 111, 112, 122 i 123 Ustava). Član 8 Ustava utvrđuje jedinstvenost i nedeljivost teritorije i nepovredivost granica Republike Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić deluje protiv Ustava, države i naroda. Vi, narodni poslanici SNSa,SPSa, SRSa, PUPSa i vaših koaliciionih partnera to do sada štitite! Svesno. Namerno. Do sada.


USTAVNA OBAVEZA NARODNE SKUPŠTINE


Narodna skupština je odbila da zaustavi proitivustavna delovanja predsednika Republike Borisa Tadića i Vlade dr Mirka Cvetkovića, potom predsednika Republike Tomislava Nikoića i Vlade Ivice Dačića i Aleksandra Vučića. (Dokazi o tome su vam dostavljani na vreme. Možete ih naći na: http://www.ssssseternal.org/.) Još uvek Narodna skupština odbija da zaustavi protivustavno uništavanje Republike Srbije pod rukovodstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Ane Brnabić. Njoj je važnija odanost Aleksandru Vučiću nego vernost državi kako se zaklela. Ona se na privrženost njegovoj politici obavezala javno pri stupanju na dužnost. Pošteno i časno prema njemu. A prema državi i narodu?

Sada vi, narodni poslanici, činite Narodnu skupštinu.

Vi niste došli na vlast «s puškom u ruci» pa da možete samo tako da odete s nje, kako su govorili vaši prethodnici.

Srbski rodoljubi i patrioti neće da započnu bratoubilački rat (koji je 7. jula 1941. bio otvoren ubijanjem srbskog žandarma) ni u Srbiji ni bilo gde u Srbskom narodu. Neće ni da upere pušku ni u kog od vas na vlasti.

Vi ste došli na vlast «s batinom u ruci». Vi i narod u unutrašnjosti Srbije, koji o tome govori, to znate. Je li vi zato poštujete samo metod kneza Miloša: «25 batina po guzici»?

Ljudi kažu «Batina je iz raja izašla». Međutim: »Da je batina dobra ne bi izašla iz raja».

Vi ste izabrani predstavnici naroda preko kojih narod ostvaruje svoju suverenost (član 2 Ustava). To vas obavezuje da ne smete da prisvajate vlast mimo narodne volje (isti član Ustava i član 5 Ustava). Ne smete da delujete suprotno Ustavu. Obavezni ste da sprovodite njegove odredbe. Položili ste zakletvu da ćete tako raditi. Dali ste svoju REČ.

U sadašnjoj situaciji najaktuelnija odredba Ustava koju ste dužni da sprovedete jeste:

Predsednik Republike razrešava se zbog povrede Ustava, odlukom Narodne skupštine

Prvi deo prvog stava člana 118 Ustava. REČ naroda.

S obzirom na razvijanje naše situacije i na vaša dosadašnja odbijanja da pokrenete taj postupak, vi ste dužni da ga pokrenete do petka 7. septembra 2018 godine.

Reč stvori čoveka. Odvoji ga od životinja. Vama se upućuje Reč. Ni vi ni Aleksandar Vučić ne poštujete Reč. Pročitajte, ako niste, Reč Srba s Kosova i Metohije objavljenu na:

https://stanjestvari.com/2018/08/07/odgovor-srba-sa-kim-na-pismo-predsednika-srbije/

i na:

https://facebookreporter.org/2018/08/07/np-otadzbina-odgovor-srba-sa-kim-na-pismo-predsednika-srbije/

Ako vi još uvek ne prihvatate ovu peticiju onda se postavlja pitanje:

Na čemu se zasniva toliko vaše idolopoklonstvo prema ličnosti Aleksandra Vučića?

Zar nam nije dovoljno 35.o godišnje iskustvo iz svih Jugoslavija 1945.-1980.?

https://facebookreporter.org/2018/08/12/ministrima-kajmak-narodu-ni-za-hleb-ugovor-vlade-srbije-sa-mmf-uzburkao-javnost/:

«Ministrima kajmak, narodu ni za hleb – Ugovor Vlade Srbije sa MMF uzburkao javnost»


REPORTER ON 12. AVGUSTA 2018. • ( 1 KOMENTAR )

Jeste li to odobrili? Ako jeste, da li je moguće samo za njih, a ne i za narodne poslanike? Pa i vi ste predstavnici naroda. Kao i oni. Predsednik Republike Aleksandar Vučić već mnogima obećava povećanja plata. I povećanje odnosa evro/dinar. Samo da se odreknemo Kosova i Metohije, tj. Srbije, svih svojih predaka, pa da se deca odreknu nas.

Ako vi još uvek ne prihvatate ovu peticiju onda vi ili niste u stanju da shvatite koliko ste duboko upropastili narod i državu ili ste svesni toga ali vam je najvažnije da zadržite privilegije koje vam daje položaj narodnog poslanika, ili i jedno i drugo. Onda na osnovu člana 56 Ustava tražim da javno odgovorite na sledeće pitanje:

Zašto ne pokrećete te i ne sprovodite ustavni postupak razrešenja

predsednika Republike Aleksandra Vučića zbog njegovih povreda Ustava?

Ustavno ste obavezni da odgovorite na ovo pitanje. Odgovorite javno. Dopis je javan.

Narod vas je izabrao. Narodu ste položili zakletvu. Narodni ste predstavnici. Vaš imunitet narodnog poslanika vas ne oslobađa odgovornosti za protivustavna delovanja i/ili krivična dela. Narodu odgovarate...

Poslednje vesti kao rezultat Vučićevih i vaših protivustavni delovanja:

https://facebookreporter.org/2018/08/14/np-otadzbina-skoro-80-000-srba-sprema-se-da-napusti-vekovna-ognjista-vlast-provocira-oluju-srba/ :

«NP „OTADžBINA“:
Skoro 80.000 Srba sprema se da napusti vekovna ognjišta –
Vlast provocira Oluju Srba»

REPORTER ON 14. AVGUSTA 2018. • (

To je bujica koje će da povuče i mnoge Srbe iz Srbije da je napuste. Na vama je da to zaustavite bez odlaganja razrešenjem predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Beograd, utorak 15. avgust, 2018. godine




S poštovanjem,
Dr Ljubomir T. Grujić, profesor u penziji
Džona Kenedija 31/15, 11070 Beograd 





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.