Izvor: TangoSix.rs, 03.Sep.2021, 10:55

Naredne nedelje RV i PVO Vojske Srbije ponovo u Bugarskoj, učestvuju lovačka avijacija i jedinice za protivvazduhoplovna dejstva

Kako je saopšteno iz Vojske Srbije, pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane realizuju završne pripreme za zajedničko bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru sa bugarskim kolegama, koje ih naredne nedelje očekuje na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj.
U okviru priprema, pripadnici 204. vazduhoplovne brigade izvode intenzivnu letačku obuku na avionima MiG-29, dok borbene posluge iz >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << sastava diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva do uvežbavaju procedure za pripremu i izvršenje gađanja iz raketnih sistema S-125 ‘’Neva’’ i 2K12 ‘’Kub’’.
Kako je još navedeno iz VS, podjednako važnu ulogu imaju i pripadnici raketno-tehničkih baterija koji ispituju rakete, proveravaju tehniku i usaglašavaju sve elemente neophodne da ovo gađanje bude uspešno.
Zajednička borbena gađanja i raketiranja RV i PVO Vojske Srbije i bugarskih oružanih snaga trebale su biti realizovane u prvoj polovini juna ove godine, ali je zbog udesa bugarskog MiG-a 29 koji se dogodio 9. juna, očigledno da se ta aktivnost dve vojske samo odložila, sada vidimo za mesec septembar.

The post Naredne nedelje RV i PVO Vojske Srbije ponovo u Bugarskoj, učestvuju lovačka avijacija i jedinice za protivvazduhoplovna dejstva appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.