NEVEROVATNA MOĆ VOJSKE SRBIJE! Prvi srpski dron bombarder nosač kamikaza drona KAM-81(VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2023, 11:19

NEVEROVATNA MOĆ VOJSKE SRBIJE! Prvi srpski dron bombarder nosač kamikaza drona KAM-81(VIDEO)

Predstavljamo jedinstvenu kombinaciju dva drona srpske kompanije PR-DC od kojih jedan predstavlja nosač drona, a to je IKA-20M i drona ubice nazvanog KAM-81.

 Ova kombinacija dva drona je prvi put javnosti predstavljena na završenom vojnom prikazu “Granit 2023” na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Radi se o novom srpskom naoružanom dronu kamikaza bespilotnoj letelici KAM-81 koja je još u fazi razvoja, dok je nosač ovog drona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << IKA-20M već u procesu proizvodnje. 

Predstavnici kompanije PR-DC izjavljuju da je reč o letelici sa fiksnim krilima, za koju je predviđeno da se ispušta sa bespilotne letelice heksakoptera  IKA-20-M čime se izbegava potreba za rampom za poletanje ili dodatnog motora za uzletanje.

Detaljnu analizu možete pogledati OVDE.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.