NETAČNE I ZLONAMERNE TVRDNJE Ministarstvo odbrane Srbije oštro osudilo klevete bugarskog novinara o padu MiG-29

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 00:59

"NETAČNE I ZLONAMERNE TVRDNJE" Ministarstvo odbrane Srbije oštro osudilo klevete bugarskog novinara o padu MiG-29

Danas su se pojavile skandalozne optužbe na račun srpske vojske

Ministarstvo odbrane Republike Srbije saopštilo je da Vojska Srbije nema nikakve veze sa padom bugarskog aviona MiG-29 demantujući tako spekulacije bugarskog novinara Grigora Lilova, koji je izjavio da oružane snage Srbije možda imaju veze s padom pomenutog aviona tokom vojne vežbe na poligonu u blizini grada Šabla.

Saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstva prenosimo u celosti:

- Povodom netačnih i zlonamernih tvrdnji i nagađanja koje je izneo bugarski novinar i pisac Grigor Lilov a koje su preneli pojedini mediji Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili dejstva raketnim jedinicama PVO, kao ni dejstva avijacije na poligonu "Šabla" niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu sa padom bugarskog vojnog aviona MiG-29 - stoji u saopštenju.

- Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane od dolaska na poligon "Šabla" svoje aktivnosti realizovali su u skladu sa prethodno definisanim planovima koji su usaglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije - zaključuje se.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reagovalo Ministarstvo odbrane Srbije: Nismo oborili bugarski MiG-29

Izvor: B92, 24.Jun.2021

Beograd -- Ministarstvo odbrane reagovalo je nakon tvrdnji bugrskog novinara Grigora Lilova da je Srbija oborila bugarski avion MiG-29, 9. juna...MiG-29 se srušio 9. juna tokom zajedničkih vojnih vežbi sa Srbijom u Crnom moru, a pilot je poginuo. Uzrok pada i dalje nije utvrđen..."Vojne vežbe srpske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.