NAČELNIK GENERALŠTABA SE OBRAĆA NACIJI U 16 ČASOVA ZBOG SITUACIJE NA KOSOVU

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 14:23

NAČELNIK GENERALŠTABA SE OBRAĆA NACIJI U 16 ČASOVA ZBOG SITUACIJE NA KOSOVU

Pripadnici tzv. specijalne kosovske policije akciju hapšenja su izvele sa četiri jedinice

Načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obraća se naciji danas u 16 časova povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, danas je tzv. kosovska policija uhapsila Srbina Nenada Orlovića, što je osmo hapšenje od početka dolaska albanskih gradonačelnika u opštine na severu Kosova.

- Nenad je osmi Srbin koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uhapšen od izbijanja krize na severu Kosova i Metohije čime Kurti i njegova eskadroni nasilja žele da slome otpor mirnog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i proglase ih kriminalcima samo zato što pružaju miran i nenasilan otpor teroru Prištine. Evidentno je da Kurti neće dijalog ni mir, već želi da pohapsi sve Srbe i izazove sukobe i zapali ne samo prostor Kosova i Metohije već i čitav region - navodi se u saopštenju.

Pripadnici tzv. Specijalne kosovske policije hapšenja akciju su izvele četiri jedinice.

Hapšenje se dogodilo u blizini autobuske stanice, kada su specijalci kosovske policije u oklopnim vozilima opkolili i zatim priveli muškarca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.