Ministarstvo odbrane odgovorilo Antiću: U političke obračune ne unositi lažne brojke

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2020, 14:48

Ministarstvo odbrane odgovorilo Antiću: U političke obračune ne unositi lažne brojke

Ministarstvo odbrane (MO) je saopštilo danas, povodom izjave predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, da "u političke obračune ne treba unositi lažne brojeve, neistine i poluistine o stanju u vojsci".

"MO ne može da komentariše stavove političkih protivnika ministra odbrane Aleksandra Vulina i svi napadi na njega su demokratsko pravo političara pa i Novice Antića. Ono na šta želimo da upozorimo je da u političke obračune ne treba unositi lažne brojeve, neistine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i poluistine o stanju u vojsci", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je rečeno da Antić "kao bivši pripadnik Vojske Srbije (VS) zna da MO ne može da izlazi u javnost sa podacima o svom brojnom stanju o prilivu ili odlivu svojih pripadnika, i da zato nismo u poziciji da se branimo od laži i podmetanja".

"Ono što svi, i prijatelji i neprijatelji vojske, treba da znaju je da je VS spremna i sposobna da izvrši svaki zadatak, i da je jača nego što je bila godinama unazad", navelo je MO.

Antić je prethodno, u pisanoj izjavi, naveo da je "danas VS potpuno politizovana i potčinjena Vulinu i njegovoj 'ekipi' iz 'kombi stranke' koja sistematski i svakodnevno uništava našu vojsku iznutra", i da je, za vreme od kad je Vulin ministar odbrane, "vojsku napustilo više od 5.000 profesionalaca".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.