Ministar odbrane Srbije: Vežba Slovenski štit 2019 - poruka i prijateljima i neprijateljima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane Srbije: Vežba "Slovenski štit 2019" - poruka i prijateljima i neprijateljima

Predsednik Vučić vodi hrabru, izbalansiranu i srpsku politiku i za sve poteze koje povuče kao vrhovni komandant Vojske Srbije vodi računa kako će se to odraziti na Srbiju na prvom mestu, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je u jutarnjem programu TV Prva, osvrćući se na reakcije na vežbu "Slovenski štit 2019", koju izvode Vojska Srbije i Oružane snage Ruske Federacije, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je svaka vežba i svako pokazivanje naoružanja, spremnosti, borbene gotovosti i discipline poruka i "prijateljima i neprijateljima".

"Neka svako razmišlja gde sebe pronalazi i neka svako vidi koju poruku želi da otvori. Svako sam odlučuje o tome da li je prijatelj ili neprijatelj", ocenio je Vulin.

On je dodao da se prijatelji iskreno raduju, jer to govori da će Srbija biti još snažnija i još stabilnija i naglasio da je Vučić jedini lider na Balkanu koji vodi mirovnu politiku.

"To ja verujem, i on to stvarno iskreno radi verujući da je to dobro i za srpski narod i za sve druge narode. Nažalost, nisam siguran da svaki put ima sagovornike sa druge strane, ali kao lider koji vodi mirovnu politiku on zna da je srpska vojska garant slobodne, nezavisne i sigurne Srbije", podvukao je Vulin.

Po njegovim rečima, kada je Srbija stabilna, snažna, kada može da zaštiti Srbe u okruženju, bez obzira na to gde oni žive, nema sukoba na Balkanu.

"Svi prijatelji su se dakle obradovali, a oni koji sebe ne smatraju prijateljima verujem da im nije mnogo drago" zaključio je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Kada je Srbija stabilna nema sukoba na Balkanu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2019

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi hrabru, izbalansiranu i srpsku politiku, i za sve poteze koje povuče kao vrhovni komandant Vojske Srbije, vodi računa kako će se to odraziti na Srbiju na prvom mjestu, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.