Medveđa se oprostila od Slobodana Draškovića

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medveđa se oprostila od Slobodana Draškovića

MEDVEĐA – Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković sahranjen je danas u svom rodnom selu Vrapce, posle održane komemoracije.

U koloni ožalošćenih našli su se i predstavnici mnogih lokalnih samouprava, instutucija, međunarodnih misija,  MUP I Vojske Srbije.

U ime Vlade Srbije od Slobodana Draškovića se oprostio Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Bujanovac i Medveđa, čiji potresednik bio Drašković.

On je istakao da je Drašković bio predsednik opštine Medveđa skoro pet mandata, uz ocenu da je izrastao u najznačajniju političku figuru u Medveđi od Drugog Svetskog rata.

”Ekonomski razvoj, bolji život građana, mir na prostoru juga Srbije, suživot, sigurna budućnost mladih naraštaja, ljudska prava i pravna sigurnost svih građana bili su ciljevi kojima si težio i radni zadaci koje si svakodnevno ispunjavao. Bio si čovek sa kojim se jednostavno sarađivalo”, istako je Stanković.

Načelnik Jablaničkog okruga Vladan Marinković je ocenio da je  Drašković bio sinonim za napredak Medveđe i okoline, a Goran Petronijević da je bio jedan od najboljih ljudi koje je poznavao.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je u ime Stalne konferencije gradova i opština Srbije rekao je da je Drašković bio “osobenog stila, zavidnih manira i na ovom prostoru retke kulture”.

Do večne kuće na groblju u rodnom selu Vrapce ispraćen je u suzama. Za njim su neutešne ostale majka, supruga i devetogodišnja ćerka.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.