MO kupuje opremu od Trajala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MO kupuje opremu od Trajala

Ministarstvo odbrane Srbije i "Trajal korporacija" iz Kruševca potpisali su danas ugovor o nabavci novih zaštitnih sredstava za potrebe Vojske Srbije vredan 98 miliona dinara.

Ugovor podrazumeva isporuku 2.800 gas maski, zaštitnih odela, čarapa i ostalih sredstava, rečeno je novinarima nakon potpisivanja ugovora.

"'Trajal' je u ovoj godini dobio ukupno 124 miliona dinara od Vojske Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok je prošle godine to bilo oko 90 miliona dinara", kazao je novinarima Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora i obišao pogone dve fabrike u okviru Korporacije.

Ministar je kazao je da je "Trajal" za potrebe Vojske Srbije od 2013. godine do danas isporučio opremu vrednu oko 250 miliona dinara.

Tokom protekle dve godine, kako je dodao, značajno je poboljšano stanje gas maski i zaštitinih odela, a plan je da se naredne godine nastavi obnavljanje opreme, jer je, kako je rekao, 35.000 gas maski u vojnim magacinima bilo neupotrebljivo.

Gašić je kazao da je ove godine za Vojsku Srbije nabavljeno 48.000 pari čizama, da su zalihe goriva pune i da su pripadnici Vojske ove godine dobili po dve uniforme.

"Trajal korporacija" se nalazi na spisku 17 strateških preduzeća koja su pod zaštitom države do sredine naredne godine, ima 1.164 radnika, polovina radi u dve gumarske fabrike, a polovina u dve namenske (vojne) koje bi, prema planu, trebalo da udju u sistem odbrambene industrije.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojska Srbije potpisala ugovor sa Trajal korporacijom

Izvor: Press, 14.Nov.2015

Predstavnici Ministarstva odbrane i Trajal korporacije potpisali su danas u Kruševcu ugovor o nabavci novih zaštitnih sredstava za potrebe Vojske Srbije u vrednosti od 98 miliona dinara. .       Ugovor su potpisali...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.