MAKEDONCI UHAPSILI ALBANCA OPTUŽENOG ZA RATNE ZLOČINE! Srbija očekuje IZRUČENJE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKEDONCI UHAPSILI ALBANCA OPTUŽENOG ZA RATNE ZLOČINE! Srbija očekuje IZRUČENJE! (VIDEO)

Ministarstvo pravde Srbije podnelo je Severnoj Makedoniji molbu za izručenje Tomora Morine, bivšeg pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, rečeno je danas Tanjugu u tom ministarstvu.

Morina je prošle sedmice uhapšen na graničnom prelazu Blace - Ðeneral Janković, po Interpolovoj poternici Srbije koja ga traži zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji.

Istragu protiv njega u Srbiji vodi Tužilaštvo za ratne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zločine.

Uz molbu za izručenje Srbija treba da dostavi i dokumentaciju o tom predmetu, a odluku o ispunjenosti uslova za izručenje doneće makedosnko pravosuđe.

Konačnu odluku o molbi Srbije donosi makedonski ministar pravde.

Hapšenje Morine izazvalo je reakcije i na Kosovu i u Makedoniji.

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da će u ovom slučaju poštovati zakon, a albanske političke stranke u toj zemlji su tražile puštanje Morine na slobodu.

Puštanje na slobodu bivšeg pripadnika tzv. OVK tražio je i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je rekao da Priština neće dozvoliti izručenje Morine Srbiji.

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.