Krv mojkovačkih junaka je temelj bratstva Srbije i Crne Gore

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krv mojkovačkih junaka je temelj bratstva Srbije i Crne Gore"

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izjavio je da je "krv mojkovačkih div junaka i vitezova" večni temelj bratstva i prijateljstva dve zemlje.

On je to rekao nakon ceremonije polaganja venaca i pomena poginulima u Mojkovačkoj bici.

Govoreći o pobedi na Mojkovcu Božović je istakao da je ta bitka ušla u anale svetskog ratovanja i da predstavlja jednu od najznačajnijih bitaka u ostvarenju veličanstvenog cilja odbrane odstupnice srpske vojske i vojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacija savezničkih snaga u Prvom svetskom ratu.

"Mojkovačka pobeda je Hristolika žrtva i podvig. Podvig niko ne može pobediti, kao ni Hrista i duh naroda. Krv Mojkovačkih div junaka i vitezova je večni zalog i temelj bratstva i prijateljstva Srbije i Crne Gore. Neka vječno živi bratsvo i prijateljstvo Srbije i Crne Gore", rekao je Božović.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: Krv mojkovačkih junaka je temelj bratstva Srbije i Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izjavio je danas da je "krv mojkovačkih div junaka i vitezova" večni zalog i temelj bratstva i prijateljstva Srbije i Crne Gore...On je to rekao nakon ceremonije polaganja venaca i pomena poginulima u Mojkovačkoj bici, prenosi podgorički portal Vijesti...Govoreći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.