Božović: Krv mojkovačkih junaka je temelj bratstva Srbije i Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Krv mojkovačkih junaka je temelj bratstva Srbije i Crne Gore

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izjavio je danas da je "krv mojkovačkih div junaka i vitezova" večni zalog i temelj bratstva i prijateljstva Srbije i Crne Gore.

On je to rekao nakon ceremonije polaganja venaca i pomena poginulima u Mojkovačkoj bici, prenosi podgorički portal Vijesti.

Govoreći o pobedi na Mojkovcu Božović je istakao da je ta bitka ušla u anale svetskog ratovanja i da predstavlja jednu od najznačajnijih bitaka u ostvarenju veličanstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cilja odbrane odstupnice srpske vojske i vojnih operacija savezničkih snaga u Prvom svetskom ratu.

"Mojkovačka pobeda je Hristolika žrtva i podvig. Podvig niko ne može pobediti, kao ni Hrista i duh naroda. Krv Mojkovačkih div junaka i vitezova je večni zalog i temelj bratstva i prijateljstva Srbije i Crne Gore. Neka večno živi bratstvo i prijateljstvo Srbije i Crne Gore", rekao je Božović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.