Konkurs za pilote Vojske Srbije otvoren i za mladiće i devojke iz Republike Srpske

Izvor: Vostok.rs, 21.Feb.2024, 01:27

Konkurs za pilote Vojske Srbije otvoren i za mladiće i devojke iz Republike Srpske

 
Mladići i devojke iz Republike Srpske kojima je želja da stanu u stroj vojske Srbije i podiče se zvanjem pilota, takođe se mogu prijaviti na konkurs za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije koji je otvoren do 31. marta.
Prijave za konkurs, koji je raspisalo Ministarstvo odbrane Srbije, mogu da pošalju kandidati koji do kraja 2024. godine navršavaju do 27 godina i imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta.
Kandidati koji ispune opšte uslove konkursa, kao i medicinske, psihološke i bezbednosne provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku imaće priliku da postanu piloti aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Najuspešniji među njima, nakon završenog šestomesečnog osposobljavanja, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije nastave letačku obuku.
Kandidati koji podnesu prijavu za specijalnost "pilot operater daljinski pilotiranog vazduhoplova" neće biti upućivani na selektivnu padobransku i letačku obuku.
Uz karijeru u Vojsci Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO Vojske Srbije mladim pilotima pružaju i mogućnost za stalnim usavršavanjem.
Prijave se mogu podneti u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.
Konkurs je otvoren do 31. marta, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu (Ulica Glavna broj 1) ili na brojeve telefona 011/3074-008 i 011/3074-027.
 
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
 
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Otvoren konkurs za vojne pilote

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2024

Mladi do 27 godina, koji su stekli visoko obrazovanje, mogu se do 31. marta prijaviti na konkurs na vojnostručno osposobljavanje rezervnih oficira roda avijacije i tako postanu vojni piloti aviona, helikoptera ili daljinski pilotiranih vazduhoplova...Na konkurs se mogu prijaviti svi mladići i devojke,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.