Komandant Mađarske vojske razgovarao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2021, 16:17

Komandant Mađarske vojske razgovarao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije

Komandant Mađarske vojske general-potpukovnik Romulus Rusin-Sendi razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne saradnje Vojske Srbije i Mađarske vojske.

Uz ocenu da je saradnja dve vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << intenzivna i sadržajna, istaknuto je da je ona zasnovana na prijateljskim i dobrosusedskim odnosima i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje, pre svega u oblasti obuke i vežbi, čijom realizacijom se značajno unapređuje interoperabilnost i borbena gotovost, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Posebno je apostrofiran značaj mađarskog učešća u sastavu Kfora, na čijem čelu se od polovine oktobra nalazi general-major Ferenc Kajari, za očuvanje mira i bezbednosti celokupnog stanovništva na prostoru Kosova i Metohije i zaštitu srpskog kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.