Izvor: TangoSix.rs, 09.Apr.2021, 10:49

Kod Ostružničkog mosta se prevrnulo borbeno oruđe artiljerijsko-raketnog sistema Pancir Vojske Srbije

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, jutros oko 7 časova i 30 minuta je kod Ostružničkog mosta došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo borbeno vozilo Vojske Srbije upućeno na izvršenje redovnog zadatka. Navedeno je da je u nezgodi lakše povređen jedan pripadnik Vojske Srbije i da su na lice mesta izašli su nadležni organi radi uviđaja.
U Jutranjem programu Radio-televizije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << preneseno je da je zbog prevrtanja vojnog kamiona potpuno obustavljen saobraćaj na Ostružničkom mostu i da su se tom prilikom formirale kilometarske kolone vozila i na prilaznim saobraćajnicama, da se nezgoda dogodila na isključenju za Obrenovac.
RTS saznaje da se prevrnutni kamion nalazio u koloni drugih vojnih vozila, nezvanično navodi da je ‘’jedna raketa ispala iz kamiona i da je u pitanju bojeva glava’’. Zbog toga je, kako se dalje navodi teren rašćišćen, mesto je obezbeđeno a saobračaj je obustavljen u oba smera i preusmerava se na lokalne saobraćajnice.
Na RTS-ovom snimku vidi se da je u pitanju borbeno oruđe 72V6 artiljerijsko-raketnog sistema PVO 96K6 Pancir-S1 koji je Srbiji isporučen tokom februara i marta prošle godine. Vojska Srbije dobila je jednu bateriju Pancira-S1E sa komandnom stanicom, 6 borbenih oruđa, logističkim vozilima među kojima su vozila za transport i pretovar raketa i stanice za kontrolu tehničkog stanja.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Kod Ostružničkog mosta se prevrnulo borbeno oruđe artiljerijsko-raketnog sistema Pancir Vojske Srbije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saobraćaj u delu Beograda i dalje blokiran - PVO raketa "pancir s" ispala iz kamiona FOTO

Izvor: B92, 09.Apr.2021

Beograd -- Ministarstvo odbrane potvrdilo da je u saobraćajnoj nesreći kod Ostružničkog mosta, u kojoj je učestvovalo i vozilo Vojske, ispala jedna PVO raketa "pancir S"...Nesreća se dogodila jutros oko 7.30 i u njoj je učestvovalo borbeno vozilo VS upućeno na izvršenje redovnog zadatka. Jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.