Šutanovac: Saopštenje FHP o Dikoviću je laž

Izvor: S media, 24.Jan.2012, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Saopštenje FHP o Dikoviću je laž

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da je saopštenje Fonda za humanitarno pravo (FHP), u kojem se načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković optužuje za ratne zločine na Kosovu, "potpuno lažno, a u nekim segmentima i monstruozno".

Ministar Šutanovac je u Nišu izjavio da očekuje adekvatnu reakciju državnih organa na to saopštenje nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo.

Šutanovac: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Verujem da su funkcioneri zaštićeni (VIDEO)

Interpelacija o radu ministra odbrane

Uskraćivanje statusa kandidata - loša poruka EU

"Ja očekujem da će državni organi adekvatno reagovati, a Diković zatražiti zaštitu na sudu, jer će to biti velika provera demokratije u Srbiji", rekao je Šutanovac.

Ministar je dodao da su optužbe na račun novog načelnika Generalštaba potpuno neprimerene.

"Zaista je neprimireno, a u nekim segmentima i monstruozno optužiti generala Dikovića za zločine koje je svojim činjenjem ili nečinjenjem dozvolio sa pozicija na kojima je bio. Pre nego što je postavljen na dužnost izvršene su sve provere o njegovom radu u prošlosti, a juče i jutros rano i provere dosijea (FHP), za koji kažem da je potpuno lažan", rekao je Šutanovac.

On je rekao da se laičkim uvidom u lični dosije generala Dikovića može utvrditi da on nije bio na pozicijama i lokacijama za koje ga FHP optužuje.

"Ni 1994. i 1995. godine Diković nije bio na prostoru zapadne Srbije kao što ni 1998. godine nije bio na prostoru Kosova i Metohije. Potpuno je bespredmetno i nepristojno optuživati načelnika da je konjokradica i da je prisvojio krupnu i sitnu stoku", rekao je Šutanovac.

Ministar odbrane se zapitao zbog čega se u trenutku kada VS dobija najvišu podršku gradjana i simpatije na medjunarodnoj sceni, pokreće priča o Dikoviću.

"Da li je to nastavak priče ministra unutrašnjih poslova samozvanog Kosova koji je rekao da je general Diković došao na poziciju načelnika na oružju? Svi načelnici u svetu dolaze na to mesto na oružju, ne dolaze na metli", rekao je Šutanovac.

Nevladina organizacija FHP optužila je Dikovića da je učestvovao u ratnim zločinima nad albanskim civilima u ratu na Kosovu, gde je bio komandant 37. brigade motorizovane pešadije Vojske Jugoslavije.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac: Saopštenje o Dikoviću je laž

Izvor: Mondo, 24.Jan.2012

Ministar odbrane nazvao je tvrdnje Fonda za humanitarno pravo da je Ljubiša Diković ratni zločinac potpunim lažima.

Nastavak na Mondo...

Šutanovac: Monstruozne optužbe na račun načelnika GŠ VS

Izvor: Medijski istraživački centar, 24.Jan.2012

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da je saopštenje Fonda za humanitarno pravo (FHP), u kojem se načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković optužuje za ratne zločine na Kosovu, 'potpuno lažno, a u nekim segmentima i monstruozno'.. Ministar Šutanovac...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

General Diković sprema tužbu protiv Nataše Kandić

Izvor: Danas, 24.Jan.2012

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković podneće tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić zbog optužbi da je navodno odgovoran za ratne zločine počinjene u zoni njegove odgovornosti na Kosovu, saznaje Danas. Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je juče...

Nastavak na Danas...

General Diković tuži Natašu Kandić

Izvor: Mondo, 24.Jan.2012

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković podneće tužbu protiv direktora Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataše Kandić, zbog optužbi da je odgovoran za ratne zločine počinjene u zoni njegove odgovornosti na Kosovu, piše sutrašnji Danas.

Nastavak na Mondo...

General Diković tuži Natašu Kandić

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2012, 04:05

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković podneće tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić zbog optužbi da je odgovoran za ratne zločine...Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da očekuje da će državni organi "adekvatno reagovati" na saopštenje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tužilaštvo tvrdi da je Diković čist

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2012

Tužilaštvo za ratne zločine odbacilo je danas tvrdnje Fonda za humanitarno pravo da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković umešan u ratne zločine na Kosovu 1999. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.