Kako će se rangirati kandidati za profesionalne vojnike?

Izvor: RTS, 18.Jun.2017, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će se rangirati kandidati za profesionalne vojnike?

Vojska ima plan da u 2017. brojno stanje svojih jedinica uveća za oko 2.000. Već je raspisan je konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika. Portparol Vojske Srbije, kapetan fregate Jovan Krivokapić kaže za RTS da se očekuje zadovoljavajuće interesovanje.
Jovan Krivokapić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da kasarne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobijau brojne pozive i da su učestali kontakti sa potencijalnim kandidatima na društvenim mrežama.

Naveo je da je to dobra prilika za devojke i mladiće koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina.
"Neophodno je da dobro pročitaju konkurs", ističe Krivokapić.
Kada odluče za koje mesto će da se prijave, kandidati 30. juna popunjavaju i predaju prijavu. Selekcija se sastoji iz tri dela. Prvi deo čine lekarski pregledi i provera fizičkih sposobnosti, drugi deo je psihološka procena a treći deo čine medicinski pregledi.
"Selekcija i dinamika biće objašnjena kandidatima kad budu došli", istakao je Krivokapić.
Dodao je da se konkurs ove godine razlikuje jer je procedura znatno jednostavnija. Komisije će u svih 34 grada rangirati najbolje prema tri kriterijuma – školskoj spremi, psihološkoj proceni i zdravstvenim pregledima i fizičkoj proveri. Već na jesen očekuje se potpisivanje prvih ugovora. Kandidati koji ne budu izabrani novu šansu imaće u septembru.
Govoreći o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Krivokapić je rekao da je završena vežba "Slovensko bratstvo" u Belorusiji i da je u toku "Platinasti vuk" u bazi "Jug" kod Bujanovca.
Jovan Krivokapić je rekao da sve vežbe imaju isti cilj, a to je unapređenje sposobnosti. Istakao je da naši vojnici rade po istim taktikama i procedurama kao i ostali na rešavanju zadataka.
Kada je reč o situaciji na granici u vezi sa migrantskom krizom, Krivokapić kaže da je situacija bolja i da se registruje desetak ilegalnih prelazaka dnevno.
Ono što je i dalje prioritet zajedničkih snaga vojske i policije, kaže Krivokapić, jeste borba protiv krijumčarenja migranata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ova TRI KRITERIJUMA će odrediti ko će dobiti priliku da bude profesionalni vojnik Srbije

Izvor: Blic, 18.Jun.2017

Portparol Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da je upravo raspisani konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika dobra prilika za devojke i mladice koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina...Prema njegovim rečima, konkurs se ove godine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.