Još vojske stiglo tik do Srbije, oglasio se NATO FOTO

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 14:03

Još vojske stiglo tik do Srbije, oglasio se NATO FOTO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da prisustvo američkih trupa u Rumuniji pokazuje posvećenost SAD bezbednosti Evrope.

On je to rekao nakon što je još vojnika stiglo u rumunsku vazdušnu bazu.

Stoltenberg je, obraćajući se na konferenciji za novinare zajedno sa predsednikom Rumunije Klausom Joanisom, takođe, ponovio svoju zabrinutost zbog moguće ruske invazije na Ukrajinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rekao da će Alijansa razmotriti dugoročno prisustvo u jugoistočnoj Evropi u narednim mesecima, preneo je Rojters.

"Nastavljamo da jačamo naš istočni blok", rekao je Stoltenberg, ističući da su akcije NATO-a defanzivne.

Generalni sekretar NATO-a posetio je vojnu bazu Mihail Kogalniceanu u Rumuniji kako bi pozdravio angažovanje saveznika u bezbednosti Rumunije i Crnomorskog regiona, navedeno je na sajtu NATO-a. Stoltenbeg je zahvalio Rumuniji na njenom značajnom doprinosu Alijansi.

On je pohvalio doprinos Nemačke, Italije i Španije da se pomogne u obezbeđivanju vazdušnog prostora iznad regiona Crnog mora i pozdravio je brzo raspoređivanje hiljadu dodatnih vojnika iz SAD, koje je trenutno u toku, što će dovesti do toga da ukupan broj američkih pripadnika operiše iz vazdušne baze Mihail Kogalniceanu na skoro dve hiljade.

"Ovo je snažna demonstracija transatlantskog jedinstva", rekao je generalni sekretar NATO, podvlačeći gvozdenu posvećenost Severne Amerike odbrani Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO JAČA TRUPE U NAŠEM KOMŠILUKU Stoltenberg: Jačamo bezbednost Evrope

Izvor: Blic, 11.Feb.2022

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da prisustvo američkih trupa u Rumuniji pokazuje posvećenost SAD bezbednosti Evrope, nakon što je još vojnika stiglo u rumunsku vazdušnu bazu.

Nastavak na Blic...

Stoltenberg: Razmatramo mogućnost dodatnog raspoređivanja borbenih grupa u zemljama crnomorskog regiona

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2022, 09:37

NATO bi mogao da rasporedi dodatni kontingent u crnomorskim zemljama, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u vojnoj bazi u Rumuniji. „Mi smo već pojačali svoje prisustvo, ali razmatramo mogućnost daljeg jačanja, uključujući i raspoređivanje borbenih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.