Izmeštanje vojnih objekata iz Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmeštanje vojnih objekata iz Novog Sada

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković razgovarali su danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem o izmeštanju objekata Vojske Srbije izvan gradskog jezgra.

Preovlađujuća tema je bila realizacija onoga što je osmišljeno pre 11 godina, ali u čiju realizaciju se na žalost nije krenulo.

"U pitanju je izmeštanje Vojske Srbije iz grada, odnosno napuštanje kasarne u samom gradu i izgradnji savremene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojne baze koja bi ispunjavala sve uslove Vojske Srbije", rekao je Vučević, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naglasio da predstoji realizacija razmene nepokretnosti sa Vojskom Srbije, koja je već u finalnoj fazi, a da se radi o zoni na Limanu 4 pored Rečne flotile, kao i o proširenju groblja u Petrovaradinu, odnosno o razmeni nepokretnosti na Trandžamentu, što je izuzetno značajno za stanovnike Petrovaradina.

Đorđević je istakao da je reč o zajedničkoj inicijativi, kao i da je vrlo brzo postignut dogovor oko najvažnijih pitanja.

"Obavio sam razgovore u Ministarstvu odbrane i sa načelnikom Generalštaba i Vojska Srbije je zainteresovana za rešavanje pomenutih pitanja. Ovo je nastavak onoga što radi Vlada Srbije, a to je da uposlimo sve što možemo, a sve u svrhu razvoja i države i lokalne samouprave", naglasio je on.

150
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razgovori o izmeštanju vojnih objekata iz Novog Sada

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković razgovarali su danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem o izmeštanju objekata vojske izvan gradskog jezgra...Kako je rekao Vučević, preovlađujuća tema bila je realizacija onoga što je osmišljeno pre...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.