Razgovori o izmeštanju vojnih objekata iz Novog Sada

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o izmeštanju vojnih objekata iz Novog Sada

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković razgovarali su danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem o izmeštanju objekata vojske izvan gradskog jezgra.

Kako je rekao Vučević, preovlađujuća tema bila je realizacija onoga što je osmišljeno pre 11 godina, ali u šta se još nije krenulo. "U pitanju je izmeštanje Vojske Srbije iz grada, odnosno napuštanje kasarne u samom gradu i izgradnji savremene vojne baze", naveo je gradonačelnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Prema njegovim rečima, predstoji realizacija razmene nepokretnosti sa Vojskom Srbije, koja je u finalnoj fazi, a radi se o zoni na Limanu 4 pored Rečne flotile, kao i o proširenju groblja u Petrovaradinu, odnosno o razmeni nepokretnosti na Trandžamentu.

"Obavio sam razgovore u Ministarstvu odbrane i sa načelnikom Generalštaba i Vojska Srbije je zainteresovana za rešavanje ovih pitanja", naveo je ministar Đorđević.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dodeljena odlikovanja povodom Dana Vojske

Izvor: RTS, 21.Apr.2016, 13:02

Ukazom predsednika Republike Tomislava Nikolića, danas je, u okviru obeležavanja Dana Vojske Srbije, odlikovano 108 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. . Ordenje su zaslužnima uručili izaslanik predsednika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.