Hrvati, ne bojte se... Preko nas do Rusa

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvati, ne bojte se... Preko nas do Rusa"

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je za HRT da Hrvatska ne treba da strahuje zato što Srbija oprema i naoružava svoju vojsku.

Đorđević je podsetio da je Srbija vojno neutralna i da želi da bude deo Evropske unije, a ukazao je i na mogućnost saradnje Srbije i Hrvatske na području vojne industrije.

- Naravno da nema bojazni, našoj Vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bude ekonomski jaka, da region prepozna da ima u nama ekonomskog partnera - rekao je Đorđević u intervjuu objavljenom na sajtu HRT-a.

Prema njegovim rečima, poruka Hrvatskoj je da preko Srbije može da sarađuje s nekim zemljama "s kojima možda ne može direktno".

- Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima - rekao je Đorđević.

HRT je podsetio da Srbija od "Erbasa" kupuje devet helikoptera srednje klase, da od Belorusije dobija donaciju u avionima "mig 29" i protivvazdušnom sistemu "buk", kao i da joj Rusija donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29", čiji remont će platiti srpski poreski obveznici.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.