Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðorđević: Hrvatska ne treba da strahuje od Srbije

ZAGREB - Srbija je vojno neutralna, želi da bude dio Evropske unije, a Hrvatska ne treba da strahuje zbog toga što se Srbija oprema i naoružava vojsku, izjavio je za HRT srpski ministar odbrane Zoran Đorđević.

Đorđević takođe napominje da je srpskoj vladi na prvom mjestu razvijanje ekonomije.

HRT podsjeća da Srbija od "Erbasa" kupuje devet najmodernijih helikoptera srednje klase, od Bjelorusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dobija donaciju u "migovima 29" i protivvazdušnom sistemu "buk".

"Dobili smo od Sjedinjenih Američkih Država donaciju od 40 'hamera' vrednosti od 7,5 miliona dolara. Radi se o novim 'hamerima'", rekao je Đorđević.

Rusija Srbiji donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29" iz svoje lovačke eskadrile, ali će ipak koštati remont.

Ističe da nema mjesta strahovanju u Hrvatskoj.

"Naravno da nema bojazni, našoj vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da imaju u nama ekonomskog partnera", rekao je Đorđević, prenosi RTS.

Srpski ministar je istakao da je poruka Hrvatskoj da preko Srbije može da sarađuje sa nekim zemljama, sa kojima možda ne može direktno.

"Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima", rekao je Đorđević.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.