Helikopteri nad gradom i artiljerijska paljba sa niške Tvrđave uoči Sretenja

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2024, 20:24

Helikopteri nad gradom i artiljerijska paljba sa niške Tvrđave uoči Sretenja

Garda Vojske Srbije će u sredu, 14. februara, u 16 sati, uoči Sretenja - Dana državnosti, izvesti počasnu artiljerijsku paljbu na tri lokacije u zemlji, a jedna od njih je Tvrđava u Nišu. U Domu vojske će biti otvorena i izložba Vojnog muzeja, građani će moći da vide i deo naoružanja kojima Vojska raspolaže, a Niš je i jedan od šest gradova koje će nadletati helikopteri.

Pripadnici Garde Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srbije izvešće u sredu od 16 sati artiljerijsku paljbu sa Savske terase na kalemegdanu, sa Petrovoradinske tvrđave u Novom Sadu i sa Tvrđave u Nišu.

Izložba pod nazivom “Srbija kroz vreme - 220 godina državnosti” organizuje se u Domu vojske.

Posetioci će moći da vide eksponate koji su do sada retko izlagani, a koji svedoče o temeljima moderne srpske državnosti i spremnosti naroda i vojske da stečenu slobodu beskompromisno brani - navode iz Ministarstva odbrane.

Nišlije će imati priliku da vide i deo naoružanja i opreme kojima raspolaže Vojska Srbije, a helikopteri će nadletati Niš, Kraljevo, Čačak, Valjevo, Gornji Milanovac i Kruševac.

Praznik se obeležava u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak, kao i na taj datum 1835, kada je u Kragujevcu donet prvi moderni ustav Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.