Epilog: Vatrogasci naše (ne)sreće

Izvor: BKTV News, 22.Jun.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epilog: Vatrogasci naše (ne)sreće

Donedavni predsednik Srbije, lider DS i potencijalni premijer nove vlade Boris Tadić okružen je veoma imućnim saradnicima koji su na čelnim partijskim funkcijama. Stara je narodna izreka „S kim si takav si“. To je velika istina. Boris Tadić je oko sebe u vrhu stranke okupio ekstremno finansijski obezbeđene saradnike koji to nisu bili pre nego što su postali ministri ili funkcioneri DS. Sam Boris Tadić kaže da je veoma skroman i da sem knjiga nema ništa od vrednije imovine. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ovo bi bilo prihvaćeno kao moralni kod da mu je takvo i poslovno okruženje. Međutim, stvarnost je drugačija, a to onda dovodi do toga da preispitamo i iskrenost samog predsednika Demokratske stranke.
Bogati u vrhu DS koji su stekli imovinu kroz politiku ili uz pomoć nje, neumereno i danas uvećavaju svoje bogatstvo. Pogledajte samo imovinsku kartu Dragana Đilasa, Božidara Đelića, Olivera Dulića, Bojana Pajtića, Dušana Petrovića, Dragna Šutanovaca… Dakle, spisak nije do kraja iscrpljen. Dok se Srbija zaduživala i narod siromašio, ljudi oko Borisa Tadića su se bogatili. Bestijalno bogaćenje na grbači građana Srbije proglašava se uspehom i parolom „snašao se“. Običan građanin im je bitan samo u toku predizborne kampanje i na dan održavanja izbora. Posle toga svi zaborave na građane. Na ceni ostaju samo politički „malograđani“ koji luksuzno žive o trošku države. Kako je u DS tako je i u drugim partijama. Što si bliže lideru stranke to si bogatiji.
Teško je pomisliti da ministar odbrane Dragan Šutanovac gradi luksuzni objekat u centru grada od činovničke plate. Šutanovac je u kumovskim vezama sa „bezgrešnim“ liderom DS Borisom Tadićem. Ima veliku kolekciju roleks satova, a sada će biti i vlasnik elitinih stanova u Beogradu. Dok se on bogati, vojska Srbije je u „dronjcima“, kadeti ginu, a ucveljene porodice čekaju istragu koja po ministrovim rečima „neće biti tako brza“.
I, konačno, ko će jednog dana naslediti Tadićevo „zlatno kormilo“? Sve prognoze govore da je najozbiljniji kandidat prebogati Dragan Đilas. Potpredsednik DS Dušan Petrović, dosadašnji ministar poljoprivrede i trgovine je „trgovači magnat“ i „gospodar“ Podrinja, Mačve, Posavine i lobista za ključne tajkune i trgovce hranom i poljoprivrendim zemljištem. Isti koji su „potpalili“ zaduživanje Srbije i rasplamsali siromaštvo, sada sebe nude za „vatrogasce“ vlade u formiranju. Teško je poverovati u to da su piromani naše propasti, jedini naši spasioci. I ko može posle svega mirno da sluša Borisa Tadića koji kaže da se gnuša moralnih prestupa svojih saradnika? Umesto da ih sankcioniše, Tadić je nagrađivao svoje saradnike visokim apanažama. Moralna deviza „žutih“ glasi: „Koliko dobijem, toliko ću biti moralan i odan“.
Tomislav Kresović
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.