Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Poboljšanje odnosa sa Srbijom u obostranom interesu

Šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio je danas da je poboljšanje odnosa Kosova i Srbije u obostranom interesu i istakao potrebu saradnje sa Specijalnim sudom za zločine Oslobodilačke vojske Kosova.

Džonson je u Prištini rekao da svi eventulani krivci za ratne zločine izvršene na Kosovu treba da se nađu pred licem pravde.

"Saradnja sa Specijalnim sudom je izuzetno značajna, nezavisno od toga koliko teška može da bude", rekao je Džonson pred poslanicima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na svečanoj sednici Skupštine Kosova koja je organizovana njemu u čast.

Ocenio je da je ostvaren veliki napredak od vremena kada je 1999. godine prvi put bio na Kosovu, ali istovremeno podvukao da građani imaju pravo da traže više razvoja i polaganje računa od izabranih predstavnika.

"Mislim da Kosovo može da bude svetli primer za druge da bi pokazao šta može da se uradi", rekao je on.

Džonson je rekao da ljudi treba da budu postavljani na funkcije prema zaslugama i izrazio zadovoljstvo što njegova vlada pomaže Kosovu u borbi protiv nepotizma, kao i otvaranje novih radnih mesta i ekonomski razvoj.

On je govorio i o zajedničkim izazovima kao što su borba protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala.

Džonson se tokom predstavljanja projekta "Podrška političkim partijama na Kosovu" susreo i razgovarao sa liderima opozicionih stranaka od kojih je tražio da rade u korist građana Kosova.

Britanski ministar iz Prištine dolazi danas u Beograd.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.