Diković tužio Kandićevu

Izvor: RTS, 19.Mar.2012, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković tužio Kandićevu

Zbog tvrdnji da je navodno odgovoran za ratne zločine počinjene na Kosovu 1998 i 1999. godine, načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković podneo tužbu protiv Nataše Kandić. Očekujem suđenje zasnovano na pravu, a ne političkim pritiscima, rekla Kandićeva povodom tužbe.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković podneo je tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić zbog tvrdnji da je navodno odgovoran za ratne zločine počinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u zoni njegove odgovornosti na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.

Tužba je, kako je objavio list Danas, podneta Prvom osnovnom sudu u Beogradu, na osnovu sedam tačaka iz dosijea o Dikoviću koji je krajem januara ove godine objavio Fond, a u kome se tvrdi da je 37. motorizovana jedinica Vojske SRJ na Kosovu, kojom je komandovao Diković, a koju je Slobodan Milošević odlikovao Ordenom narodnog heroja, počinila zločine ubistva civila, silovanja, maltretiranja, prebijanja.

Diković je ranije odbacio optužbe FHP i Kandićeve kao neistine i udar na Vojsku Srbije "kao stabilnu i uglednu instituciju i udar na funkciju načelnika Generalštaba".

Naveo je i da je paradoksalno mišljenje FHP da je za pogibiju pripadnika Vojske u svojoj državi 1999. godine kriv on, a ne teroristička organizacija koja je izvela napad i ubila ljude.

Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić rekla je povodom tužbe da očekuje da suđenje bude zasnovano na pravu, a ne političkim pritiscima.

Kandićeva je navela da će prisustvovati suđenju kada bude bilo zakazano i da "od reformisanog pravosuđa očekuje da reaguje na osnovu dokaza i dokumenata, a ne stavova i pritisaka političara".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.