Diković novi načelnik GŠ VS?

Izvor: Medijski istraživački centar, 19.Nov.2011, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković novi načelnik GŠ VS?

Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) mogao bi da bude general Ljubiša Diković komandant Kopnene vojske čije je sedište u Nišu.
Kako prenose beogradski mediji Diković bi trebalo da dođe na mesto dosadašnjeg načelnika Generalštaba Miloja Miletića kojeg je predsednik Srbije Boris Tadić razrešio dužnosti 10. novembra, jer je ispunio sve zakonske uslove za odlazak u penziju.
Prema Zakonu o Vojsci Srbije, načelnika Generalštaba VS postavlja i razrešava predsednik Srbije, uz mišljenje ministra odbrane.
Diković je rođen 1960. godine u Užicu na mesto komandanta Kopnene vojske, najmasovnijeg i najstarijeg vida vojske, došao je sa funkcije komandanta Komande za obuku.
 
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.