Diković komandantu Kfora: Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković komandantu Kfora: Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković danas je u susretu s komandantom Kfora Salvatoreom Kuočijem ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena, te istakao da Vojska Srbije prepoznaje međunarodne snage na KiM kao važan faktor stabilnosti i garant bezbednosti za stanovništvo i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

Sastanci načelnika Generalštaba VS s komandantom Kfora održavaju se redovno, a tema je i ovog puta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom susreta na niškom aerodromu, bila saradnja Vojske Srbije i Kfora i aktuelna bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije sa KiM.

Reč je o susretima na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande Kfora i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije. Sastanci Zajedničke komisije se održavaju na različitim nivoima od 1999. godine radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Diković i Kuoči o saradnji Vojske Srbije i Kfora, bezbednosti na Kosovu

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2018

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković u četvrtak je u susretu s komandantom Kfora Salvatoreom Kuočijem ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković u četvrtak je u susretu s komandantom Kfora Salvatoreom Kuočijem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.