Diković: Srpska vojska nije poražena u NATO bombardovanju

Izvor: N1 televizija, 07.Maj.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Srpska vojska nije poražena u NATO bombardovanju

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković rekao je da je posle NATO bombardovanja Srbije 1999. godine potpisan sporazum koji jasno govori da srpska vojska nije poražena, jer su njime dejstva prekinuta.

"Nije li, možda, NATO poražen, jer je potpisan sporazum sa skromnim, ali hrabrim pripadnicima naše vojske", istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Diković prilikom otvaranja izložbe posvećene vojnicima i policajcima poginulim u ratu 1999. godine.

On je naveo da izložba "Junaci otadžbine - poginuli za vreme NATO agresije 1999. godine" predstavlja divljenje prema herojima, nastradalim u časnoj i teškoj borbi, u kojoj su bili odlučni da se suprotstave NATO-u i zaštite svoju državu.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin naglasio je da su ovi vojnici i policajci nečije žrtve, za koje neko mora i da odgovara, prenijeli su beogradski mediji.

"Činjenica da su branili svoju zemlju nije mogla nikome dati za pravo da ih ubija", poručio je Vulin.

Izložbu čine fotografije i imena 725 pripadnika armije i 417 policajaca Srbije poginulih 1999. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković: Naša vojska nije poražena 1999. godine, dejstva prekinuta sporazumom

Izvor: RTS, 07.Maj.2018

Načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, izjavio je da je posle NATO bombardovanja 1999. potpisan sporazum koji jasno govori da "naša vojska nije poražena, jer su dejstva prekinuta sporazumom". . "Nije li, možda,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.